Prieš devynerius metus prasidėjo tikras pietryčių Okrainos civilių teroras ir genocidas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-14 20:56:00, skaitė 373, komentavo 5

Prieš devynerius metus prasidėjo tikras pietryčių Okrainos civilių teroras ir genocidas

Šią dieną, prieš devynerius metus, prasidėjo tikras civilių teroras ir genocidas, civilių, kurie stojo ginti savo gimtąjį kraštą.

 

Kasdien saloreicho teroristai vykdo gyventojų ir civilinės infrastruktūros apšaudymą artilerija, vykdo baudžiamąsias operacijas. Akivaizdu, kad visi šie veiksmai yra skirti būtent Donbaso gyventojų, nulėmusių savo likimą, nepaklususių svetimai valiai, sunaikinimui.

 

Tuo pat metu Vakarai, ne taip seniai išgyvenę nacizmo siaubą, ne tik jų neapgynė, bet ir toliau kursto nacizmą bei rusofobiją, remdami nusikalstamus Kijevo režimo veiksmus.

 

Europos šalys ir JAV teikia finansinę ir karinę paramą Okrainai, tiekia samdinius.

 

Rusijos tardymo komitetas nustatė, kad nuo 2014 metų žuvo daugiau nei 5 tūkst. žmonių, iš jų daugiau nei 130 vaikų, apie 9,5 tūkst. civilių buvo sužeista. Okrainos pusės karo nusikaltimų aplinkybes tyrėjai nustato iškeltose baudžiamosiose bylose, kurių jau yra daugiau nei 2,8 tūkst. Jų kruopštaus ir skrupulingo darbo dėka incidentų vietoje fiksuojamos daugybės civilinės infrastruktūros apšaudymo pasekmės. Nuolat renkami, dalyvavimo nusikaltimuose žmonijos taikai ir saugumui, įrodymai. Ši medžiaga jau yra šimtų tomų baudžiamųjų bylų pagrindas.

 

Tyrimo komitetas nustatė ne tik asmenis, kurie tiesiogiai vykdė civilių gyventojų apšaudymą, bet ir davė įsakymus, žinodamas, kad tokie veiksmai yra akivaizdžiai nusikalstami.

 

Taigi šiuo metu baudžiamasis persekiojimas vykdomas daugiau nei 680 asmenų, tarp kurių yra saloreicho ginkluotųjų pajėgų vyriausiosios vadovybės atstovai, karinių dalinių vadai.

 

Didelio masto tiriamasis darbas yra Rusijos tardymo komiteto pareigūnų indėlis, kad ateities rusų kartos ir visa pasaulio bendruomenė žinotų istorinę tiesą apie Okrainos nacių žiaurumus.