Nusikaltimą Katynėje įvykdė naciai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-13 21:41:00, skaitė 545, komentavo 36

Nusikaltimą Katynėje įvykdė naciai

FSB paskelbė unikalius archyvinius dokumentus apie Katynę.

 

1941 metais lenkų karininkus Katynėje masiškai šaudė naciai, o ne TSRS NKVD darbuotojai – tai dar 1945 metais Leningrado teisme paliudijo tiesioginis žuvusių lenkų laidojimo dalyvis, vėliau „specialiosios paskirties“ bataliono kovotojas, įvykdęs žiaurumus Leningrado srityje Didžiojo Tėvynės karo metu, Arnaud Dure.

 

FSB Sankt Peterburgo ir Leningrado srities departamentas perdavė Sankt Peterburgo centriniam valstybės archyvui dokumentus, susijusius su 1945–1946 m. Leningrado teismu dėl nacių nusikaltėlių, kaltų dėl masinių egzekucijų civiliams okupuotose teritorijose. Tarp šios medžiagos yra vieno iš Leningrado karinės apygardos (LKA) karinio tribunolo posėdžio, kuriame Dure liudijo Katynės tema, protokolo kopija.

 

"Dieną miegojome, o vakare ir naktimis dirbome – kasėme duobes. Esesininkų dalys atveždavo žmones į automobilius ir suvertė į 15-20 metrų gylio griovį", – pasakojo D. Durė. Jis taip pat papasakojo, kaip 1943 metais grįžo namo atostogų ir laikraščiuose pamatė šio didžiulio kapo nuotrauką. "Po paveikslu buvo parašyta, kad visa tai padarė rusai. Pasakiau mamai, kad tai padarė ne rusai, o vokiečiai, bet mama manimi netikėjo", – pasakojo Dūrė.

 

P.S.

 

Niurnbergo tribunolo kaltinamajame akte teigiama, kad Katynės žudynes įvykdė naciai.

 

P.P.S.

 

Pats laikas atsisakyti daktaro Goebbelso versijos to, kas įvyko. Juk iš esmės tai yra tas pats melas, kaip ir Buča. Ir ten, Bučoje, ir Katynėje tas pats: provokacija, su tikslu apkaltinti rusus.