Makarono demaršas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-13 21:20:00, skaitė 322, komentavo 1

Makarono demaršas

Dėl pranešimų, kad Prancūzija blokavo šaudmenų tiekimo iš Europos Okrainai programą.

 

1. Nekalbama apie blokadą. Prancūzija nori išsiderėti daugiau pinigų iš Europos biudžeto raketų gamybai, todėl iš tikrųjų savo atskiru demaršu šantažuoja Europos struktūras.

 

2. Dabar vyksta derybos, kuriose kalbama ne apie principus, o apie pinigus. Prekyba ginklais paprastai yra susijusi su pinigais, o ne su principais.

 

3. Bus tiekiami sviediniai iš ES į Okrainą, tame tarpe ir iš Prancūzijos, tik klausimas, kiek Prancūzija jų atsiųs.

 

4. Prancūzija nesisuks į rytus ir nesilygiuos į Kiniją. Prancūziškos sėklidės yra tvirtai suspaustos amerikietišku kumščiu. Todėl prasidėjus aktyviajai JAV ir Kinijos konflikto paaštrėjimo fazei žlugs visos europiečių viltys „pragmatiškiems santykiams su Kinija“ ir Prancūzija taip pat bus priversta atsisakyti pelningų projektų su Kinija, kaip buvo priversta Vokietija atsisakyti ekonomiškai pelningų projektų su Rusija.

 

5. Kad būtų pasiektas kitoks rezultatas, Prancūzija privalo turėti karinį-politinį savarankiškumą, bet kaip ir Vokietija, ji jo neturi, būdama viena iš Vašingtono vasalų. Todėl Macrono valdymo laikais kardinalių pasikeitimų nebus. Assadas puikiai žinojo ką sako, kai grąžino prancūzams Garbės legiono ordiną ir pavadino juos Amerikos vergais.