Liberalusis fašizmas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rainershea.substack.co... 2023-04-11 22:11:00, skaitė 539, komentavo 16

Liberalusis fašizmas

Priėmus RESTRICT įstatymo projektą, valdančiojo elito dalis, kuri labiausiai pasišventusi imperializmo plėtrai, aiškiai parodė savo ketinimus: kriminalizuoti antiimperialistinę veiklą ir nuotaikas, pradedant pastangomis kurti solidarumą su antiimperialistinėmis šalimis. Jei įstatymas bus priimtas, mano pažįstami organizatoriai, kurių darbas - puoselėti ryšius su užsienio komunistų partijomis, taps baudžiamųjų kaltinimų taikiniais, o jei įstatymo normos bus pakankamai laisvos, taikiniu galėčiau tapti ir aš. RESTRICT draudimo naudotis Vašingtono priešininkų ryšių technologijomis esmė - sukurti spragą, leidžiančią patraukti baudžiamojon atsakomybėn už tokio pobūdžio tarptautinį organizacinį informavimo darbą. O tai sukuria precedentą persekioti ir tuos, kurie tiesiog pasisako prieš Valstybės departamento naratyvus.

Keli skaitmeninių teisių ekspertai "Motherboard" teigė, kad "RESTRICT Act" - siūlomas teisės aktas, kuriame numatytas vienas iš būdų, kaip vyriausybė gali uždrausti "TikTok", - yra "beprotiškai platus" ir dėl to JAV gali būti uždraustos kitos su užsienio šalimis susijusios programėlės ar ryšių paslaugos.

Pasak vieno iš jų, įstatymo projektas gali turėti įtakos ne tik socialiniams tinklams, bet ir tokioms saugumo priemonėms kaip virtualūs privatūs tinklai (VPN), kuriuos vartotojai naudoja savo duomenų srautams šifruoti ir nukreipti. Nors įstatymo projekto tikslas yra nukreiptas prieš programėles ar paslaugas, keliančias grėsmę nacionaliniam saugumui, šie kritikai nerimauja, kad jis gali turėti daug platesnių pasekmių pirmajai pataisai.

Pastarasis projektas net nereikalaus, kad antiimperialistinės kalbos būtų oficialiai paskelbtos prieštaraujančiomis įstatymams. Kiekvienas, kuris studijavo JAV vyriausybės cenzūros istoriją, žino, kad siekdama išlaikyti liberalią laisvos visuomenės iliuziją, mūsų valdančioji klasė slopina nesutarimus, kaltindama juos ne tuo, kad jie sako negerus dalykus, bet tuo, kad jie pažeidžia bet kokius galiojančius įstatymus, kuriuos valdžia melagingai teigia pažeidusi. Kai Skotas Riteris paneigė Irako masinio naikinimo ginklo apgaulę, FTB apkaltino jį lytiniu nusikaltimu prieš nepilnametį, nors jis dalyvavo svetainėje, kurioje galioja amžiaus cenzas, o "nepilnametis", su kuriuo jis kalbėjosi, buvo agentas. Kai Afrikos liaudies socialistų partija metė iššūkį Ukrainos psichozei, praėjusiais metais federaliniai pareigūnai, remdamiesi išgalvotu pasakojimu apie tai, kad jie yra Rusijos kišimosi agentai, surengė pas juos reidą. RESTRICT, kuriame įspėjama ne tik nesinaudoti užsienio ryšių kanalais, bet ir nebendradarbiauti su užsienio šalių vyriausybėmis siekiant daryti įtaką rinkimams, sukurtas kaip priemonė, kad federalistai galėtų lengviau apkaltinti antiimperialistus darant neteisėtus dalykus.

Jei šis įstatymas bus priimtas, tokius dalykus, kaip Ritterio apkaltinimas, bus galima daryti su žmonėmis, kurie užsiima kur kas platesne (ir produktyvesne) veikla nei lankymasis pornografijos svetainėse. O tokie dalykai kaip APSP reidas atneš ilgalaikę žalą tikslinėms organizacijoms, leisdami federaliniams pareigūnams iš tikrųjų įkalinti jų narius, kaip jie per dešimtmečius įkalino daugybę revoliucijos organizatorių. Tik dabar jiems nereikės šių organizatorių apkaltinti žmogžudyste, kaip paprastai darydavo ankstesniais atvejais. Jiems tereikės nustatyti (tiesa ar ne), kad kaltinamieji palaikė ryšius su asmenimis iš "priešiškų" šalių.

Tai represinės galios plėtra, kuri tik didės, nes valdančioji klasė stiprina karą su nesutarimais. O liberalių "veidmainių" neigimas, kad RESTRICT suteiks prieigą prie mūsų namų prietaisų, techniškai nėra melas, tačiau tai yra raudona paslaptis, nes nuo pat "Vault 7" nutekinimo žinome, kad federaliniai pareigūnai įsilaužia į prietaisus. Patriotų aktas suteikė vyriausybei tokią galimybę dar prieš atsirandant išmaniesiems mobiliesiems įrenginiams, o šis naujasis įstatymo projektas yra projektas, kuriuo siekiama maksimaliai išnaudoti šią stebėjimo galią policijai. RESTRICT yra Amerikos įgalinimo aktas. Tai galios užgrobimas, kurį mūsų valdantieji liberalūs fašistai bando prastumti kaip savo kampanijos, kuria siekiama pasinaudoti krize, dalį. Tik ši krizė nėra vienas atskiras traumuojantis įvykis, kaip Reichstago gaisras ar Rugsėjo 11-osios įvykių serija, o veikiau ilgalaikė katastrofos epocha, kurią mūsų valdžia rengia jau daugelį metų. Ji prasidėjo nuo B. Obamos "posūkio į Aziją", kuris atnaujino Šaltąjį karą ir paskatino Vašingtoną vykdyti daugybę antirusiškų manevrų, kurių galutinis tikslas - susilpninti Kiniją.

Tai susiję su viskuo - nuo Vašingtono įvykdyto Euromaidano perversmo, triukšmo dėl Kinijos "šnipų baliono" iki idėjos, kad Rusija vykdo "agresyvų karą", skleidimo. (Iš tikrųjų šis karas buvo pagrįstas atsakas į JAV remiamą Donbaso genocidą). Šimtais provokacijų ir melagingų vėliavų imperialistai sukūrė situaciją, kai branduolinio karo pavojus yra didesnis nei kada nors anksčiau, o amerikiečiai, kurie visiškai pasidavė karo propagandai, dėl tokios padėties kaltina šalis, prieš kurias Vašingtonas vykdė agresiją. Kampanija, kuria siekiama priimti RESTRICT, priklauso nuo to, ar pavyks sutelkti šio šovinistiškiausio, paranojiškiausio ir ksenofobiškiausio visuomenės elemento paramą.

RESTRICT ir bet kokios represinės priemonės, kurios gali jį pakeisti, jei jis nebus priimtas, turi pagrindinį tikslą klasių kare: pakeisti COINTELPRO atviromis represijomis kaip pagrindine valstybės kovos su revoliucine politika priemone. Vienas iš impulsų yra išsigąsti šio įstatymo projekto ir už jo slypinčių didėjančių antidemokratinių vyriausybės paskatų, tačiau iš tikrųjų vien nuo šių metų pradžios tam tikri veiksniai pasikeitė taip, kad klasių kovai susiklostė vis palankesnė padėtis. Valstybė į tai reaguoja ruošdamasi atsisakyti COINTELPRO, kaip pagrindinės priemonės klasių kovai žlugdyti, nes standartinė judėjimo žlugdymo taktika nesugeba neutralizuoti sukilimo, su kuriuo susiduria mūsų valdovai. Kai tik revoliucinės organizacijos taps pernelyg stiprios, o antiimperializmas įgis pernelyg didelę įtaką liaudies sąmonei, valstybei teks imtis RESTRICT ar kokios nors kitos jo versijos kaip naujo didžiausio savo ginklo klasių kovoje.

RESTRICT buvo įvestas ne kaip atsakas į šiais metais kilusį masinį pasipriešinimą Ukrainos įgaliotajam karui, bet kaip atsakas į sąlygų, kurios padarė galingą naują antiimperialistinį judėjimą įmanomą, atsiradimą. Beprecedentis pasiekiamumas, kurį socialinė žiniasklaida suteikė tiems, kurie siekia demaskuoti imperializmą; JAV hegemonijos nuosmukis ir vėliau išaugusi pasaulinė parama Kinijos BRI; revoliucinio sąmoningumo pakilimas, kuris atsirado, kai 2008 m. krizė visiškai diskreditavo valdančiosios klasės ideologiją; apie visus šiuos įvykius JAV nacionalinio saugumo valstybė kalbėjo daug metų prieš tai, kai prasidėjo Rusijos specialioji operacija. Kai Rusija pagaliau nusprendė imtis veiksmų, būtinų tam, kad Vašingtonas pralaimėtų geopolitinę šachmatų partiją Eurazijoje, o Vašingtono sukurta psichoze, kuriuo bandyta tam pasipriešinti, žlugo, valstybė suprato, kad atėjo laikas sustiprinti cenzūrą. Pagrindinis cenzūros metodas - nuo spaudimo technologijų bendrovėms slopinti antiimperialistinį turinį pereinama prie antiimperialistų puolimo per pačią policinę valstybę.

Tai, žinoma, visada darė imperinė valstybė, bet dabar tai taps dar labiau paplitę. Paplitusi tiek, kiek buvo Pirmojo pasaulinio karo metais, kai pasisakantys prieš karą buvo sodinami į kalėjimus. Kadangi šiandien nėra šaukimo į kariuomenę, o Vašingtonas mano, kad tarpiniai ir informaciniai karai yra ekonomiškesni variantai nei tiesioginės invazijos, skirtumas tas, kad šiandien represijos prieš antiimperialistus sutelktos į veiksmą, kuriuo metamas iššūkis imperializmo psichologijai. Pirmojo pasaulinio karo metais valstybei nebuvo taip svarbu ginti šiuos psichopolius, nes priešintis imperializmo melagingam pasaulio įvykių aprašymui antiimperialistams nebuvo taip svarbu. Tai buvo tarpimperialistinis karas, konkurencija dėl pasaulio kolonijinių valdų buvo valstybės ėjimo į karą motyvas, ir visi tai žinojo. Antikariniams aktyvistams tereikėjo įrodyti, kad šis tikslas - ginti kolonializmą - neatitiko svarbiausių Amerikos žmonių interesų, kurie turėjo teisę atsisakyti kariauti už turtuolių interesus. Tačiau šiandien mūsų naratyvinė kova yra sudėtingesnė. Naujasis šaltasis karas nėra tarpimperialistinis konfliktas, nes Rusija, Kinija ir Iranas neturi imperialistinio vaidmens ar ketinimų. Pagrindinis šiuolaikinės imperijos psichopedijos tikslas - įtikinti mus, kad šios šalys yra imperialistinės ir kad dėl to jos vykdo nusižengimus prieš Taivaną, Ukrainą ir kitus geopolitinius židinius.

Todėl pagrindinis antiimperialistų uždavinys - pasipriešinti šiam naratyvui, o šis uždavinys yra labai svarbus siekiant veiksmingai pasipriešinti idėjai, kad imperialistiniai karai atitinka materialinius Amerikos žmonių interesus. Kuo geriau tai padarysime, tuo labiau sumažinsime valstybės kontroliuojamos opozicijos galią organizavimosi erdvėse, t. y. su imperializmu suderinamo "radikalaus" elemento, vadinamo Naująja kairiąja. Naujoji kairė yra apsėsta ginti nuostatą, kad šiuolaikiniai Vašingtono priešininkai yra imperialistai, nes būtent šios nuostatos paplitimas palaiko Naujosios kairės statusą. Šis statusas - tai statusas, kai šie kairieji veikia kaip valstybės paskirti radikalios politikos sargai, išstumiantys visus, kurie prieštarauja Valstybės departamento naratyvams. Pastarąjį pusšimtį metų, nuo tada, kai valstybė sėkmingai sunaikino Juodųjų panterų partiją, šie su imperializmu suderinami kairieji buvo pagrindinė revoliucijos stabdymo priemonė. Jie sugebėjo kooptuoti ir išsklaidyti kiekvieną spontanišką sukilimą, nukreipdami besiformuojančius radikalus į oportunistinius projektus, kurie išlaiko Demokratų partijos monopolį aktyvistų sluoksniuose.

Tačiau, atsižvelgiant į didelę žalą, kurią Ukrainos karas padarė žmonių pragyvenimo lygiui besiartinančių krizių metu, ir į masinį pasipriešinimą NATO, turime galimybę nutraukti naujųjų kairiųjų dominavimą. Galime vėl paversti komunizmą pagrindine tendencija išstumdami netikrus radikalus iš mūsų išsivadavimo judėjimų, sutelkdami daugumą gyventojų, kurie dabar gyvena nuo algos iki algos, ir įtraukdami į komunistinį judėjimą daugybę libertarinių pažiūrų ar apolitiškų asmenų. Lemiamas momentas bus tada, kai jėgų pusiausvyrą savo erdvėse iš naujųjų kairiųjų perleisime tikriesiems revoliucionieriams, o tai priklauso nuo to, ar atmesime reformistų ir oportunistų patarimus. Jie teigia, kad klasių kova gali būti sėkminga tik tuo atveju, jei pirmenybė bus teikiama pergalei prieš liberalus, tačiau ši idėja negali padėti kovai nugalėti valstybės. Ji gali tik sutrumpinti kovą, verčiant ją be galo tęsti kovą iš sau primesto apribojimo vietos. Naujoji kairė nori, kad judėjimas išliktų izoliuotas, nes būtent dėl to jis lieka bejėgis iš tiesų kelti grėsmę kapitalizmui.

Perspektyva, kad darbininkų judėjimas įgis tokį teorinio intelekto lygį ir nepriklausomybę nuo demokratų, kelia nerimą valstybei. Taigi valstybė stengiasi suintensyvinti išpuolius prieš judėjimą, bandydama vėl įvesti XX a. pradžios represines kampanijas naujam šaltajam karui tinkama versija. Jei netrukus turėsime pradėti organizuotis ir šviesti per pogrindines operacijas, mūsų pranašumas bus tas, kad valstybės vykdomos represijos bus atviros, todėl kils akivaizdesnis poreikis sukilti. Prarasime laisves, kurias turėjome ankstesniame kovos etape, tačiau ši kaina bus tai, ką visada norėjome prisiimti tapdami revoliucionieriais. Vos tik tapome pakankamai sėkmingi, valstybė ketino mus pasitikti su atpildu. Jei ir toliau kovosime per šį artėjantį tamsųjį laikotarpį, tai darysime per etapą, kuris bus daug arčiau pergalės.