Raketos baigsis iki gegužės...

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-10 23:39:00, skaitė 1754, komentavo 27

Raketos baigsis iki gegužės...

...tačiau ne Rusijai, rašo „Wall Street Journal“.

Rusija gali pasiekti savo ilgalaiki tikslo - užkariautį dominavimą danguje virš Okrainos jau gegužės mėnesį, nes pas Svinoreichą baigsiasi zenitinės raketos, rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis Pentagono duomenimis, nutekintais socialiniuose tinkluose.

Okrainos karinių oro pajėgų (KOP) atstovas pulkininkas Jurijus Ignatas pareiškė negalintis komentuoti šios informacijos tikslumo, nes tokie duomenys Saloreiche yra įslaptinti. Tačiau jis patvirtino, kad Okrainos KOP susiduria su rimta problema.

Pasak jo paties, Kijevui skubiai reikia, kad vakaroidiniai "partneriai" paspartintų pagalbos teikimą.

„Jei mes pralaimėsime kovą dėl dangaus, pasekmės Okrainai bus labai rimtos“, – pareiškė Ignatas.

Taip pat jis pridūrė, kad po daugiau nei metus trunkančio konflikto Kijevas susidūrė su rimta problema ieškant tarybinės  amunicijos oro gynybos pagrindui – zenitinių raketinių sistemų S-300 ir „Buk“.

Praėjusią savaitę Pentagonas ir Pindostano teisingumo departamentas pradėjo tyrimą dėl šių dokumentų nutekinimo. Tuo tarpu kai kurie pareiškė, kad ketvirtadienį „Telegram“ resurse pasirodžiusios USA gynybos departamento prezentacijos skaidres paskelbė „Rusijos propagandistai“.

Leidinys „The Wall Street Journal“ susipažino su šiais dokumentais ir dar didesniu dokumentų rinkiniu, kuris pasirodė penktadienį, ir negalėjo savarankiškai patikrinti jų autentiškumo.

Pentagono spaudos atstovė Sabrina Singch sekmadienį pareiškė, kad Pindostanas ir toliau vertina šių dokumentų, „kuriuose, kaip atrodo, yra įslaptintos ir itin slaptos medžiagos, autentiškumą“. Ji pasakė, kad Fašingtonas savaitgalį apsvarstė šį klausimą su "sąjungininkais" (skaityti - vasalais) ir vertino galimą informacijos nutekėjimo poveikį Pindostano nacionaliniam saugumui.

P.S. Apgailėtina rusiško komplekso S-300 amerikoniška kopija “Patriot” kainuoja nuo 450 iki 550 milijonų dolerių, o viena komplekso raketa apie 4 milijonus. Kažkaip nelabai tikisi, kad pindosai taip paprastai ims ir pradės mėtytis milijardais vien tik Svinoreicho karinėms oro pajėgoms. Nebant lieps savo vasalams ir chalujams iš Pribaltikos nusipirkti iš jų už dvigubą ar trigubą kainą ir po to padovanoti Svinoreicho banderovcams.