Fiokla Kiure: dėjau šliauką ir apsišikau šventų Velykų rytą

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-04-10 15:47:00, skaitė 401, komentavo 6

Fiokla Kiure: dėjau šliauką ir apsišikau šventų Velykų rytą

Kai Vatikano ceremonmeisteriai prakalbo apie tą rusų berniuką ir jo kančias dėl kare prarasto brolio ir tėvo, net žiauktelėjau. Ir kol kas ne prieš lietuvius dabar vykdomas genocidas.

Galiu tik įsivaizduoti, kiek skausmo toks Vatikano elgesys sukelia ukrainiečiams. Čia kaip spjauti į veidą Velykų rytą ir nusivalyti kojas į kenčiantį. Nieko neverti tie aukso rūmai ir susireikšminę diedukai, besidedantys dievo tarnais.

Vatikanas ir toliau sulygina agresorių su savo auka.

Ir toliau bando "pritempinėti", kad rusijos agresija prieš Ukrainą yra koks tai abiejų pusių incijuotas karinis konfliktas ir kad abi pusės yra aukos.

Tokia Vatikano ir Popiežiaus komunikacija yra labai palanki kremliui, kuris per savo propagandinius šaltinius ir siekia formuoti tokį įspūdį.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė nusivylimą dėl bendro ukrainiečių ir rusų paauglių dalyvavimo Kryžiaus procesijose Romoje.

Ministerijos atstovo Oleho Nikolenkos teigimu, taip mėginama prilyginti Rusijos pradėto karo aukas agresorei ir iškraipoma tikrovė, į kurią Rusija panardino ukrainiečius. Jis tai paskelbė feisbuke, pranešė „Ukrinform“.

Pasak O. Nikolenkos, Didįjį penktadienį Romoje vyko didžiulis religinis renginys – Kryžiaus kelio procesija, simbolizuojanti gėrio pergalę prieš blogį, šviesos prieš tamsą, tikėjimo prieš neviltį. "Esame labai dėkingi popiežiui Pranciškui už rūpestį Ukraina ir ukrainiečiais. Deja, esame priversti konstatuoti, kad šių metų procesiją dar kartą užgožė mėginimas sulyginti aukas ir agresorius", – pabrėžė O. Nikolenka.

Jis turėjo galvoje tekstus, kurie buvo deklamuojami ukrainiečio paauglio, radusio prieglobstį Italijoje, kai jo gimtąjį miestą Mariupolį užėmė Rusijos kariuomenė, ir ruso berniuko, kurio brolis kareivis neteko gyvybės, o tėvas ir senelis dingo per Rusijos agresijos karą prieš Ukrainą.

„Esame nusivylę, kad Šventasis Sostas neatsižvelgė į Ukrainos pateiktus argumentus dėl įžeidžiančio tokio gesto pobūdžio. Bendras ukrainiečio ir ruso dalyvavimas iškreipia realybę, į kurią Rusija įstūmė ukrainiečius vykdydamas jų genocidą. Be to, tai pakerta teisingumo ir visuotinės moralės principus, diskredituoja taikos ir brolybės sampratą“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Jis pridūrė, kad mėginimas padėti lygybės ženklą tarp kenčiančios Ukrainos ir šias kančias sukeliančios Rusijos neprisideda prie susitaikymo.

„Susitaikymas gali įvykti tik po Ukrainos pergalės, patraukus baudžiamojon atsakomybėn visus Rusijos nusikaltėlius, pareiškus atgailą už sukeltas kančias ir paprašius ukrainiečių atleidimo. Tikimės, kad Šventasis Sostas ir toliau laikysis požiūrio, grindžiamo teisingumo supratimu ir atsakomybe atkurti taiką Ukrainoje ir įtvirtinti teisingumą“, – sakė O. Nikolenka.