Remigijus Žemaitaitis: Teisinių beraščių-komikų valdančioji dauguma vėl sužibėjo!

Autorius: Remigijus Žemaitaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/Remig... 2023-04-08 16:31:00, skaitė 451, komentavo 10

Remigijus Žemaitaitis: Teisinių beraščių-komikų valdančioji dauguma vėl sužibėjo!

Pagal Lietuvos Respublikos valstybinės kalbos įstatymą kiekvienas pilietis turi teisę bendrauti, būti aptarnaujamas ir gauti informaciją lietuvių kalba. Šiuo pagrindu visi į Lietuvą dirbti atvykstantys užsieniečiai privalo išlaikyti lietuvių kalbos egzaminą. Įstatymo leidėjai, kurių vienas ir aš esu, nekalbant, kad Seimo Pirmininkė V. Čmilyte-Nielsen, Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė, Kosmoso ministerijos ministrė A. Armonaitė, priima tokius teisės aktus, kurių privalo laikytis visi. Kartu atsižvelgdami į karinius konfliktus, išimtis buvo padaryta tik karo pabėgėliams iš Ukrainos, jiems buvo suteikti 24 mėnesiai mokytis ir išlaikyti egzaminą. O kodėl Ukrainos pabėgėliams? Kuo jie skiriasi nuo Sirų karo pabėgelių? Nieko dauguma sakytų. Tačiau pastarųjų situacija yra kiek kitokia. Todėl tam ir buvo nustatytas 24 mėn. atidėjimo terminas.

Tačiau mūsų teisiniai kvailiai daugumoje, taip ir nesupranta Tautai paaiškinti kodėl vienas ar kitas egzaminas yra būtinas!

Kodėl šiandien nekalbama apie papildomo finansavimo skyrimo jiems, kad specialistai galėtų juos paruošti tam egzaminui. O gal jie patys nenori, nes mūsų tarpe yra Lietuvoje žmonių, kurie gyvena 50-70 metų ir bijo kalbėti lietuviškai, nors viską supranta. Gal matydami, kad vieni gyvena tiek metų ir nekalba lietuvių kalba, tai kam tada mokytis?!

Kadangi įstatymų leidėjai Ukrainos karo pabėgėliams numatė 24 mėn. atidėjimo terminą, tai juos pradės tikri ti nuo 2024-ųjų kovo, kaip šalyje dirbantys karo pabėgėliai iš Ukrainos moka lietuvių kalbą.

Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo teiginiai yra teisingi, o kartu ir reikalaujantys atkreipti dėmesį į vykstančius procesus.

Bet mūsų komikų valdančioji dauguma, toliau organizuoja puolimą prieš vadovą ir vakar jam pasiūlė “tepti slides” iš vadovo pozocijų, nors

A. Valotka anksčiau ketvirtadienį tvirtino, kad iniciatyva tikrinti ukrainiečių lietuvių kalbos žinias yra rūpestis jais, o ne persekiojimas, taip norima užtikrinti, kad ukrainiečiams būtų sudarytos sąlygos mokytis kalbėti lietuviškai.

Gėda už I. Šimonyte, kuri panašu negali suprasti, kad įstatymai taikomi visiems vienodai, o karas dar gali trukti 1-2 metus, tai bendroje sumoje iki 4 metų.

Kaip suprantu I. Šimonytė, V. Čmilyte-Nielsen, A. Armonaitė ir Co, nori kuo daugiau turėti beraščių užsieniečių, kad jiems būtų galima mokėti skatikus, o jų partijų globojami verslininkai gautų daugiau pelnų? Moralu ar nepagarba? Greičiau čia tik biznis 

Patys vertinkite teisinių beraščių juokdarių emocinius žaidimus žmonėmis