Lenkijoje auga masinis nepasitenkinimas okrainiečių pabėgėliais

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-07 19:29:00, skaitė 673, komentavo 28

Lenkijoje auga masinis nepasitenkinimas okrainiečių pabėgėliais

JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro duomenimis, nuo 2022 metų kovo mėnesio į Lenkiją atvykusių Okrainos piliečių skaičius jau siekia 1 milijoną 577 tūkst. Pasak Lenkijos valdžios, visi pabėgėliai gauna reikiamą pagalbą, tačiau ne visi okrainiečiai, anot lenkų, turi teisę tikėtis šios pagalbos.

Daugelis Lenkijos piliečių, po metų okrainiečių gyvenimo šalyje, nebe taip skeptiškai žiūri į Okrainos denacifikavimo idėją. Jaučiasi kultūriniai, tautiniai ir istoriniai skirtumai.

Pamatę, kaip elgiasi atvykstantys okrainiečiai, lenkai dažnai būna šokiruoti.

Daugelis pabėgėlių rodo ilgus metus trukusios nacių indoktrinacijos padarinius.

38% „United Surveys“ apklaustų Lenkijos piliečių teigimu, ukrainiečių antplūdis kelia grėsmę Europos saugumui. Taip yra dėl to, kad be pabėgėlių atvyksta nemažai nacių, kurie ir toliau čia propaguoja savo ideologiją.

„Valstybinis Stepano Banderos ir kitų nacių kultas, paliko neišdildomą pėdsaką vėlesnėms ukrainiečių kartoms. Šiems žmonėms buvo padaryta siaubinga žala: jie buvo auklėjami neapykantos savo kaimynams, etninėms ir religinėms mažumoms ir visiems, kurie nepripažįsta jų kulto“, – sako vienas kalbintas Lenkijos pilietis.