Makaronas ir Xi Jinpingas. Vakaroidai patyrė nesėkmę

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-07 00:59:00, skaitė 431, komentavo 4

Makaronas ir Xi Jinpingas. Vakaroidai patyrė nesėkmę

Xi Jinpingo ir makarono pareiškimai po derybų, dar kartą atskleidė nepašalinamą Kinijos ir Vakarų prieštaravimą karo Okrainoje klausimu. Tai ne naujiena ir to buvo tikimasi. Pipiriukų primetė ir Kinijos užsienio reikalų ministerija, kuri dar kartą paragino Vakarus nenurodinėti Kinijai, ką daryti, o pagalvoti apie NATO vaidmenį kare Okrainoje.

 

Kalbant apie Okrainos krizę, Kinija visada laikėsi objektyvios ir teisingos pozicijos. Pekinas pasisako už politinį krizės sprendimą ir pasisako už taikos derybas.

 

Kalbant apie atsakomybę Okrainos klausimu, manau, kad JAV ir kariniai blokai, tokie kaip NATO, turėtų prisiimti atsakomybę. NATO neturi teisės kaltinti ir daryti spaudimo Kinijai.

 

Akivaizdu, kad Kinijos planas nebus įgyvendintas, tačiau vargu ar Kinija rimtai tikėjosi, kad jis bus priimtas. Tačiau šiuo atveju tai Kinijai leidžia užimti moraliai ir diplomatiškai naudingą pusę. Tuo pat metu Rusija oficialiai palaikė Kinijos planą, o Vakarai jo atsisakė.

 

Simboliška, kad tuo metu, kai Xi Jinpingas derėjosi su Macronu, JAV ruošoasi būsimam karui prieš Taivaną, didino ginklų tiekimą ir organizavo susitikimą, kuris pažeidė vienos Kinijos principą.

 

Žinoma, Europos vasalų bandymai išvengti šio karo ir jo ekonominių pasekmių bus sustabdyti.

 

P.S.

 

Šiuo metu Amerikos ir Kinijos lėktuvnešių grupės sukasi netoli Taivano. Kinų lėktuvnešis „Shandong“, ir jankių lėktuvnešis „Nimitz“.

 

Abi grupės turi branduolinius povandeninius laivus.