Xi Jinpingo vizitas Rusijoje vyks kovo 20-22 dienomis, arba naujienos iš Rusijos izoliacijos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-18 21:42:00, skaitė 304, komentavo 9

Xi Jinpingo vizitas Rusijoje vyks kovo 20-22 dienomis, arba naujienos iš  Rusijos izoliacijos

Kinijos užsienio reikalų ministerija patvirtino Kinijos prezidento draugo Xi Jinpingo vizitą Rusijoje. Oficialiame pranešime teigiama, kad Xi Jinpingo vizitas Rusijoje suteiks naują impulsą abiejų šalių santykių plėtrai ir toliau sustiprins tarpusavio pasitikėjimą ir supratimą.

Vizitas vyks kovo 20-22 dienomis, Xi Jinpingas pasinaudos oficialiu Putino kvietimu. Vizito metu bus pasirašyti įvairūs dvišaliai dokumentai, aptariami strateginės partnerystės klausimai.

Ką aš apie tai manau?

1. Kinija akivaizdžiai pažengs į priekį savo „taikos susitarimų“ darbotvarkėje, kuri iš dalies tinka Rusijai ir visiškai netinka JAV.

2. Akivaizdu, kad didės prekyba tarp Rusijos Federacijos ir Kinijos, didės prekybos srautai. Bus pasirašyti nauji dokumentai šia kryptimi.

3. Oficialių pareiškimų apie ginklų tiekimą tikėtis nereiktų. Šios problemos visada svarstomos užkulisiuose, nepaisant amerikiečių daromo spaudimo.

4. Kinija suinteresuota, kad Rusija palaikytų Kinijos poziciją Taivano atžvilgiu, tikėdamasi neišvengiamo eskalavimo aplink salą, skatinamo pindostano

5. QUAD ir AUKUS karinių blokų kūrimas Indijos-Ramiojo vandenyno regione, didina Kinijos susidomėjimą bendradarbiavimu su Rusija ne tik karinėje srityje. Pekinas mato, kad prieš juos kuriama JAV vadovaujama koalicija, todėl jie stiprins ryšius su Rusija, Iranu, Tailandu ir pan.