Kol premjerė viešai taškosi šūdais, šurajevai “valdo" Lietuvą

Autorius: Jurga Lago Šaltinis: https://www.facebook.com/jurga... 2023-03-17 14:32:00, skaitė 371, komentavo 5

Kol premjerė viešai taškosi šūdais, šurajevai “valdo

Sakot, Premjerė viešai taškosi… šūdais? (Jos laiškas A. Širinskienei)? Šurajevai “valdo Lietuvą?”

Ne, ne šiaip sau, “Lietuva eina velniop”, ar “valdantieji viską sau leidžia” - visada įdomu pamatyti šaknis tokio vargano medžio.

Būti nemokša ir chamu - Vakaruose šiandien labai pigu ir patogu. Klesti net savotiškas nemokšiškumo narcisizmas: nemoku valdytis, būti kultūringu, būti elegantišku, skaitau Šveiką ir man užtenka!

Nes trūksta… elementaraus išsilavinimo, o rinkėjas irgi tokiems neturi jokios įtakos. Ir būtent tokie yra paklausūs šiandienos partokratijose. Kaip komunizme, žinoma, kai “kiekviena melžėja galės valdyti valstybę.”

Politikais tampa nemokšos, ignoruojantys savo nežinojimą. Ir tai visada veda ne kur kitur, o tik į …prievartą.

Kodėl taip yra? Ogi “žlugęs švietimas - žlugusi demokratija”, - sako filosofas G. Bueno. Mokslą ir žinias pakeitė apsileidimas ir emocijos. Muzikas profesionalas išmano natas ir tuo skiriasi nuo jausmingo klausytojo. Neužtenka emocijų valdyti šalis. Jausmus turi lydėdi žinios.

Ir čia - Europos liga, išplitusi po visą svietą. Demokratinio pasaulio pedagogika šnd. yra sukurta taip, kad žmogų lavintų žemiau elementarių gyvenimo reikalavimų, užprogramuotų pralaimėjimui. Mūsų universitetai ir mokyklos ruošia sisteminius nemokšas - paradoksas - augant technologijoms, mažėja intelekto. O viskas prasidėjo taip:

“Kai Ž.Ž. Ruso “mokytoją” pakeitė… “pedagogu”. Savotiška aukle, o ne autoritetu.

Mokslą pakeitė ideologijos.

Kultūrą - jausmai ir emocijos.

Švietimas transformavosi į biurokratiją ir psichologizmą.

Pedagogikos triumfas - degradavusios politiškai ištisos šalys, frustracija, pesimizmas, žlugimo nuojauta, kai nebeapsimoka būti… protingu.

Buka hermeneutika, degeneracija mokslo ir filosofijos - universitetai kasdien paleidžia armijas neišsilavinusių žmonių su diplomais, o išimtys patvirtina taisyklę.” - J. Maestro.

Ištisos educated-vaccinated kartos! Todėl bobutė kaime turės daugiau elementaraus pirmapradžio racionalumo už diplomuotus miestų pižonus.

Ir tas pasibaigs tik tada, kai visuomenės pavargs nuo savo durnumo. Kai žmogaus išlikimui iškils realus pavojus.

Tas pasibaigs, kai į visuomenes ir mokyklas grįš nepatogūs klausimai! Kai klausti GALĖS garsiai ir visko! Be jokių barjerų ir baimių. Be cenzūros. Be cancel culture. Kai mokyti vėl bus = mokyti mąstyti.

Racionalūs žmonės nebesusišneka su savo valstybių vadovais, nes pastarieji yra tiesiog… buki ir turi galią. Dar - jie nebevaldo - jie yra valdomi. Ir pati didžiausia nekompetencija šnd. telkiasi būtent politikoje.

Ką daryti? Pirmiausia suvokti, kad keisti reikia ne atskirus žmones, o visą sistemą. Norisi paprastai, greitai ir nemąstant?

Va būtent taip sistemos ir nekeičiamos.

P.S. Su praėjusia knygnešių diena!