Pavasario belaukiant, arba apie globalų debilizmą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-17 03:45:00, skaitė 506, komentavo 2

Pavasario belaukiant, arba apie globalų debilizmą

Labai įdomiais laikais gyvename! Už lango naujasis Didysis tautų persikėlimas, ir dar toks, kokio istorijoje dar nėra buvę: gigantiškas, kuriame jau dalyvauja milijonai žmonių, ruošiasi dalyvauti dešimtys milijonų, o paliečia tai šimtus milijonų ir milijardus. 

Globalūs pietūs juda globalios šiaurės link, pakeliui neatpažįstamai pakeisdami ištisas šalis ir dar kokiu greičiu! Vėlgi, supervalstybės keičiasi vietomis: TSRS kurioje ir mes gyvenome, subyrėjo į gabalus dėl ją valdžiusių durnumo ir godumo, Kinija kyla ir jau va-va atims šį statusą iš Pindostano, o tas stovi ar tai ant žlugimo ribos, ar tai ant tarpusavio pjautynių, kurių ten nebuvo nuo pat jų pilietinio karo laikų, ar tai ant eilinio pasaulinio karo ribos, kuriame kaip minimum dalyvautu bent Rusija ir Kinija (ir, greičiausiai, dar daugelis kitų).

O tuo pačiu metu visu greičiu vyksta Markso ir Engelso išpranašauta pasaulinė revoliucija. Taip, taip, ta pati, tikroji, tik ne rusiška, ne Spalio, kurią savo laiku Leninas su Trockiu organizavo taip klasikų nemėgiamoje pusiau feodalinėje valstietiškoje Rusijos imperijoje, neketindami sulaukti, kol  tam į vieną visumą susiklostys visos reikalingos sąlygos, tų pačių klasikų ir išpranašautos. Ir štai kaip tik dabar žvaigždės tam ir išsidėstė. Ir pasaulis tapo globalus visomis to žodžio prasmėmis, o valstybė, kaip sąvoka, atmiršta su baisia ​​jėga, bent jau Vakaruose, kur ją keičia ir keičia visokios NVO, lobistinės (korupcinės) ir visuomeninės organizacijos, o kartais net ir neformalūs neaiškūs judėjimai ir visi tie, kurie juos varto-suka vien dėl savanaudiškų interesų, tokie tipo kaip Sorosas, Obama ir kiti šešėliniai niekšai ir pašlemėkai.

Dabar kaip tik tas pats atvejis. Ir netgi tos šalys, kuriose užgims ta pati revoliucija ir iš kur ji pasklis po visą pasaulį, buvo įvardintos absoliučiai teisingai: Pindostanas ir buvusi Didžioji Britanija. Ten ir prieš pusantro šimtmečio socialinis aktyvumas buvo didžiausias, o priešingų gyventojų grupių susirėmimai – patys aštriausi, na ir dabar padėtis ne ką geresnė. Tik pačios revoliucinės grupės jau ne tos, kurios buvo XIX amžiuje. Koks dar po velnių revoliucinis proletariatas?! Štai jau kam tikrai dabartinis bardakas, vykstantis vakarų pasaulyje, nieko gero nežada! Tačiau visokiems ir visų rūšių liumpenams, liberastinės pakraipos kvazi-intelektualams, dažnai turtingiems kaip Krezas (paskutinis Lidijos caras), kairuoliams, kontroliuojantiems universitetus, šūdasklaidą, socialines pamoikes (tinklus) ir ištisas vyriausybes, o taip pat visiems kitiems planetos marginalams, jis (bardakas) suteikia milžiniškas galimybes.

Garbėtroškos ir valdžios norintys infantilūs debilai, godūs ir visiškai atsilupę buduliai, avantiuristai, begėdiškai išnaudojantys visas įprastas sąvokas, nuo kovos už ekologiją iki pacifizmo, ir nuo pagarbos žmogaus teisėms iki kovos su rasizmu, keičiančiantys jų prasmę į priešingą - štai mūsų epochos revoliucinės klasės. Taip, kad narkotikų prekeiviai, kriminaliniai nusikaltėliai, nacistai, rasistai ir visų tipų bei rūšių seksualiniai iškrypėliai, ne tik paprasčiausiai atsikratė grėsmės, keliamos iš daugumos gyventojų pusės, bet galiausiai įgijo valdžią virš šitos daugumos, kurios taip ilgai siekė. Visai tai galima įvardinti kaip liberastinis fašizmas, su kuriuo dabar Rusija ir kovoja Okrainoje!

Nesileisdami į atvirą konfrontaciją (karas Okrainoje) su dabartiniu Pindostano suburtu antirusišku ir antikinietišku aljansu, rusai būtų pasirašę mirties nuosprendį ne tik sau ir savo šaliai, bet visai šiuolaikinei civilizacijai, o gal ir net visai žmonių giminei kaip tokiai. Nes jokiems marksizmo tėvams-kūrėjams su daugiau nei konservatyviomis jų gyvenimiškomis silpnybėmis ar potraukiais, net ir baisiausiame košmare nebūtų prisisapnavę, kad jų revoliucinės teorijos atveria kelią tokiems išsigimėliams, išgamoms, visuomenės atmatoms, niekšams ir sunkios formos debilams bei šizofrenikams, kurie galiausiai ir apsiginklavo tomis jų revoliucinėmis teorijomis. Tai yra kaip tik tas pats atvejis atvejis, kada vaistas, skirtas išgydyti kapitalizmo ir jo pirmtakų ligas, pasirodė esąs daug blogesnis už tas pačias ligas…