Mūšis dėl Artemovsko

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-09 21:58:00, skaitė 459, komentavo 4

Mūšis dėl Artemovsko

Vos per dieną Okrainos ginkluotosios pajėgos neteko dviejų „elitinių“ bataliono vadų.

Apie kovų intensyvumą prie Artemovsko, taip pat kaip patvirtinimą, kad Okrainos ginkluotosios pajėgos tikrai metė į mūšį savo elitinius dalinius, kurie ruošėsi pavasario kontrpuolimui, neseniai pasirodė dvi žinios, patvirtinančios dviejų „elito“ bataliono vadų žūtį.

Dmitrijus Kotsyubaylo - Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 67-osios mechanizuotosios brigados 1-ojo bataliono vadas (Ivano-Frankivsko sritis), kurio stuburas yra buvęs „Dešiniojo sektoriaus“ batalionas.

Andrijus Lukanyukas – Okrainos ginkluotųjų pajėgų (Lvovo sritis) 80-osios oro puolimo brigados bataliono vadas. Būtent ji 2014 m. laikė Luhansko oro uostą, o 2015 m. žiemą – Donecko oro uostą). Elitų elitas. Ir kartoju – tai tik vienai dienai kovo 7 d.

P.S.

O va A.Lukanyukas, čia tai tikras nedorėlis ir piktadarys. Trumpai apie jį.

Lukanyukas gimė 1989 m. Gody-Dobrovodka kaime, Ivano-Frankivsko srityje. Baigęs mokyklą, jis įstojo į Lvovo Sausumos pajėgų akademiją, pavadintą etmono Petro Sahaydachny vardu, Orlaivių pajėgų fakultete. 2010 metais Lukanyukas gavo karininko laipsnį. 2013 m. dalyvavo formuojant 80-osios atskiros oro puolimo brigados 3-iąją kovinę taktinę grupę, su kuria 2014–2015 m. kovojo už Lugansko oro uostą, Debalcevę, Krasnohorivką ir Širokino.

Savo socialiniuose tinkluose jis paskelbė nuotraukas, kuriose užfiksuota pamušta Donecko kovotojų technika.

2022 metais Lukanyukas buvo pakeltas laipsniu-gavo majorą ir užėmė 1-ojo bataliono vado pareigas.

Pradėjus veikti SKO, skambant šokių muzikai jis įkėlė vaizdo įrašus, kuriuose žudomi rusų kariai.

Praėjusį rudenį tinkle pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Okrainos naciai iš Lukanyuko dalinio sušaudo rusų karius ir tyčiojasi iš jų. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad mažiausiai 11 rusų karių padėjo ginklus ir pasidavė. Bet iš jų buvo išsityčiota ir jie sušaudyti.

Amerikiečių laikraštis „The New York Times“ patvirtino vaizdo įrašo autentiškumą ir padarė išvadą, kad rusai buvo nušauti iš arti.

Taigi, dviem naciais tapo mažiau.