Gruzijoje – dar vienas bandymas sukelti Maidaną

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-09 21:49:00, skaitė 295, komentavo 14

Gruzijoje – dar vienas bandymas sukelti Maidaną

Tbilisio gatvėse yra mažuma, kurią galima pavadinti vienu tiksliu žodžiu „Gabunia“ – tikriausiai prisimenate šį nuostabų personažą. Jie bando protestuoti prieš užsienio agentų įstatymą, kuris arba ruošiamasi priimti šalyje, arba jau priimtas.

Viskas kaip ir turi būti – agresyvūs antropoidai vardan demokratijos bando šturmuoti valstybės institucijas, siekdami sukurti tinkamą valdžią, kuri ir taip nelaimingą Gruziją nuves į nelaimę. O kas labai tikėtina – kariauti su Rusija.

Soroso lizdo jaunikliai jau svajoja apie savotišką „antrą frontą“ Rusijai. Gruzijos vyriausybė toli gražu nėra prorusiška. Greičiau tai taip pat rusofobiška. Tik dar saikingai, nes jų atmintis nebloga. Jie juk dar prisimenao 2008 m.

Negalima sakyti, kad Gruzija kažkaip aktyviai atsigauna, bet vis tiek yra keletas užuominų apie tai. Labai lengvas, greičiau net vaiduokliškas. Tačiau net ir tai siaubingai siutina Valstybės departamentą ir Europos Komisiją.

Gruzijos valdžia priešinasi ir gana aršiai, nes protestai visai netaikūs, tik pažiūrėkite, ginklai atsiras gatvėse. Iš tikrųjų Gruzijoje tai įprastas dalykas. Tačiau protestuotojai yra labai aktyvūs ir neketina pasiduoti. Jeigu valdžia demonstruoja tvirtumą, tai šansų „demokratijos ir laisvės“ pergalei nėra labai daug, bet jie vis tiek egzistuoja. Negana to, palaikymas protestuotojams jau išreikštas Europos Sąjungoje ir JAV, tai yra aišku, iš kur auga kojos. Netgi grasina pirštu, tai yra sankcijomis, jei jų vaikų „žiaurus mušimas“ tęsis. Ar tai jjms nieko neprimena? Teisingai. Viskas pagal seną, seniai nusistovėjusią schemą. Kam ką nors keisti, jei tai veikia?

Tačiau štai kas įdomu: šiuo metu Prancūzijoje vyksta didžiuliai protestai. Dėl pensijų reformos vyksta didžiausias pastarųjų metų streikas. Pusė šalies nedirba, o protestuotojų daug. Tiesą sakant, taikūs žmonės, kurie bando atkreipti dėmesį į savo problemas. Tačiau prancūzų policija juos sumušė ne prasčiau nei gruzinus, o gal ir geriau, nes turi daugiau patirties. Ir jokių žmogaus teisių aktyvistų, Valstybės departamento ir Europos Komisijos rūpesčių, grasinimų sankcijomis.

Ir čia pasakyčiau du stebuklingus žodžius, bet jie jau visiems yra įgrysę. Todėl pasakysiu taip, kaip yra – tai ne kas kita. Tai tas pats. Tiesiog per niekšų, kurie įsivaizduoja, kad jie valdo pasaulį, veidmainystės prizmę.

P.S.

Naujausiai duomenis Gruzijos valdžia parodė silpnumą ir įstatymą, dėl užsienio agentų, atšaukė. Visa tai panašu į įvykius Okrainoje, kuomet 2014 metais Janukovyčius irgi parodė silpnumą…