Šimonytė: socialinė mokslo bendruomenės misija – ginti nuo pagundos nemąstyti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonytes... 2023-03-05 21:46:00, skaitė 312, komentavo 0

Šimonytė: socialinė mokslo bendruomenės misija – ginti nuo pagundos nemąstyti

Pedofilijos šleifo baigiančios atsikratyti Žmonių partijos premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino didžiausią indėlį per 2022 metus į mūsų šalies mokslą įnešusius įvairių sričių mokslininkus.

Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje susirinkusiems renginio dalyviams premjerė priminė, kad tai jau antras kartas, kai šie apdovanojimai vyko karo Ukrainoje akivaizdoje.

„Nors šis karas, kuriuo ir toliau niokojama Ukraina, primena, kad mokslo pasiekimai gali būti panaudoti ir destrukcijai, nors įsitikinome, kad savo galia įtikėję politikai neretai į šalį atideda ne tik sveiką protą, bet ir faktais grįstą mąstymą, tačiau tai turėtų tik dar labiau sustiprinti mūsų drąsą būti mokslo, kuris padeda geriau suprasti pasaulį ir save, pusėje“, – atskleidė I. Šimonytė.

Moters teigimu, „šiandien mokslo bendruomenė turi itin svarbią socialinę misiją – ginti mus visus nuo pagundos nemąstyti, slysti įvaizdžių paviršiumi, taip pat nuo įvairių sąmokslo teorijų, kurios minta mūsų baimėmis“.

I. Šimonytė pabrėžė, kad mokslas galėtų įgyvendinti savo misiją, turi būti sudaromos mokslinei kūrybai, diskusijoms ir fundamentaliems tyrimams palankios sąlygos, tam turi būti skiriamos pakankamos investicijos.

Šiais metais už mokslinių darbų ciklus apdovanoti penkių sričių tyrėjai.