2022 m. birželio 18 d. buvo denacifikuotas 27 metų idėjinis rusofobas

Autorius: Karo nusikaltėliai Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-04 20:40:00, skaitė 355, komentavo 13

2022 m. birželio 18 d. buvo denacifikuotas 27 metų idėjinis rusofobas

2022 m. birželio 18 d. buvo denacifikuotas 27 metų idėjinis rusofobas, kuris rusofobiją paveldėjo iš savo tėvo, Artyomas Dimidas.

Dimidas gimė 1994 m. liepos 4 d. Belgijos Šarlerua mieste didelėje šeimoje. Per Didįjį Tėvynės karą Artiomo senelį vokiečiai išvijo iš Ukrainos į Vokietiją. Po Raudonosios armijos pergalės jis nenorėjo grįžti į TSRS (matyt patiko jam vergauti vokiečiams) ir liko Belgijoje, dirbo anglies kasykloje.

Samdinio Michelio Dimido tėvas, Katalikų bažnyčios kunigas, dešimtojo dešimtmečio viduryje su šeima grįžo į Ukrainą, į Lvovą, ir įkūrė Ukrainos katalikų universitetą, kur tapo pirmuoju bažnyčios teisės rektoriumi ir dėstytoju.

Michelis įkvėpė savo sūnui Artiomui provakarietiškų ir rusofobiškų pažiūrų. Jis manė ir sakė, kad „ginklai yra viena iš visuomenės kūrimo dalių, todėl okrainiečiai turėtų būti ginkluoti, kaip ir JAV, kur kas antras žmogus turi ginklą namuose“.

Apie rytų Okrainos gyventojus jis sakydavo, kad „Rytuose daugelis žmonių yra „našlaičiai“: jie neturi tėvynės ir meilės savo žmonėms“.

2014 metais Artiomas, kartu su tėvu, dalyvavo Maidano riaušėse. Tada jaunuolis užmezgė pirmąsias pažintis su Okrainos neonaciais. Tų pačių metų pavasarį Dimidas įstojo į Azovo nacionalistų pulką. Būdamas nacionalinio bataliono dalimi, jis dalyvavo karo veiksmuose Širokio regione.

2018 metais Artiomas išvyko keliauti po pasaulį, apkeliavo daugiau nei 50 šalių ir galiausiai apsigyveno JAV.

Prasidėjus SKO, jis grįžo į Okrainą, iš tėvo paėmė „iš ankstesnio karo laikytą įrangos“ ir užsirašė savanoriu.

2022 m. birželio 18 d. prie Donecko jo dalinį užklupo Rusijos artilerijos ugnis. Artiomas Dimidas buvo mirtinai sužeistas (sprogimo buvo perplėštas per pusę).

Po kelių dienų jis buvo palaidotas Lvove. Mirus naciui, jo tėvas atidarė sūnaus vardu pavadintą stipendijų fondą ir paskelbė surinkęs 75 tūkstančius dolerių.Tėvas pažadėjo pinigus pervesti UCU studijuojantiems studentams. Informacija apie tai, ar kas nors gavo pinigus, neskelbiama. Matyt, kad negavo.

P.S.

Netoli Bachmuto (Artemovskas) buvo denacifikuotas dar vienas nacis iš „Azovo“ bataliono. Sergejus Boiko su šaukiniu „Ežiukas“ neatlaikė susidūrimo su Vagnerio muzikantais. Jis buvo vienas karštų „arijų rasės“ mylėtojų ir vadovavo antrajai civilių žudikų kuopai „Azove“.

2022 metų vasario–kovo mėnesiais jis buvo pastebėtas Kijevo srityje, po to – Zaporožėje.

Denacifikuotas