Artemovskas. 2023-03-02

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-03 21:00:00, skaitė 269, komentavo 10

Artemovskas. 2023-03-02

Apie situaciją Artemovsko srityje.

 

1. Nuo kovo 2 dienos saloreicho padėtis Artemovsko srityje toliau blogėjo. Šiaurėje kovos persikelia link Khromovo. Bogdanovka dar nepaimta, netoliese vyksta mūšiai. Dubovo-Vasiljevka dar nepaimta.

 

2. Mūšiai krypsta griežtai į pietus nuo Jagodno ir Berchovkos. Priešas paliko dalį šiaurinių Bakhmuto kvartalų dėl apsupimo grėsmės ir, aišku, ginsis remdamasis AZOM gamykla ir gretimais kvartalais, prie kurių iš šiaurės ir šiaurės rytų artėja Rusijos puolimo grupės. Priešlaikiniai pranešimai apie visišką Zabakhmutovkos kontrolę. Jis nebuvo visiškai paimtas ir išvalytas, tačiau procesas vyksta. Priešas palaipsniui triuškinamas.

 

3. Priešas užima pozicijas šiaurinėje Mariupolio kapinių dalyje ir kvartale prie kelio iš Krasnėjos.

 

4. Nesugebėdamas stabilizuoti situacijos miesto šiaurėje ir atgauti greitkelio iš Slavjansko kontrolės, priešas iš visų jėgų bando rusus atstumti nuo greitkelio Chasov Yar - Krasnoe - Artemovsk, kad juo galėtų pasinaudoti bent jau naktimis ir aprūpinti pajėgas mieste. Tankų ir lengvųjų šarvuočių perkėlimas į Chasov Yar buvo pažymėtas kaip kontratakos bandymai. Kol kas Okrainos grupės pasitraukimo iš Bachmuto ženklų nėra. Nepaisant nuostolių ir tam tikro demoralizacijos tarp saloreicho dalių, negalima kalbėti apie žlugimą ir kontrolės praradimą.

 

5. Priešas skubiai paruošia naują gynybos liniją Rai-Aleksandrovka - Chasov Yar - Konstantinovka po Bakhmuto praradimo. Dabar ten vyksta įtvirtinimo darbai ir perkeliama pastiprinimas. Tiek Chasov Yar, tiek Konstantinovka yra pakankamai arti rusų pozicijų, o karo veiksmų suaktyvėjimas šia kryptimi yra nuspėjamas dar nepasibaigus mūšiui dėl Artemovsko.

 

6. Vakarų šaltiniai pastarosiomis dienomis buvo labai pesimistiški su nedidele užuomina, kad Artiomovskas nėra vertas tų nuostolių ir išlaidų, kuriuos patiria Okrainos kariuomenė, bandydama išlaikyti miestą. Nepaisant to, Kijevo šūkiuose Bachmutas ir toliau „didvyriškai“ ginamas.

 

Kuo daugiau natovcų ir saloreicho karių čia bus sumalta, tuo geriau bus kitoms operacijoms kitomis kryptimis.

 

P.S.

 

Prigožinas pranešė apie faktinį Artemovsko apsupimą. Visus kelius iš miesto vienaip ar kitaip apšaudo Rusijos artilerija.