“Times”: JAV finansinė pagalba padės Ukrainai susitaikyti su teritorijos praradimu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/time... 2023-02-24 19:59:00, skaitė 348, komentavo 4

“Times”: JAV finansinė pagalba padės Ukrainai susitaikyti su teritorijos praradimu

Jungtinės Valstijos gali suteikti Ukrainai finansinę pagalbą pasibaigus konfliktui, kad padėtų susitaikyti su dalies teritorijos praradimu. Tokią nuomonę ketvirtadienį išsakė laikraščio „Time“ apžvalgininkas Philipas Shortas, ilgą laiką dirbęs įvairių Vakarų leidinių korespondentu Maskvoje.

“Teoriškai, turėdami pakankamą Vakarų paramą, ukrainiečiai galėtų išstumti rusus iš Rytų Ukrainos ir galbūt net iš Krymo. Tačiau praktiškai tai neįvyks. Manau, kad ir Rusija neužgrobs visos Ukrainos”, – sakė Shortas

„Labiausiai tikėtinas rezultatas yra kažkoks bjaurus kompromisas – paliaubos arba neoficiali jėgų atskyrimo linija – dėl kurios Rusijai liktų pakankamai okupuotos Ukrainos teritorijos, kad Putinas galėtų paskelbti tam tikrą sėkmę“, – tęsė jis.

Žurnalisto teigimu, toks rezultatas nėra nulemtas iš anksto, bet įmanomas. “Jei taip atsitiks, ukrainiečiai tai ne be reikalo vertins kaip išdavystę, bet galiausiai Kijevui neliks nieko kito, kaip tik susitarti. Vakarai pasaldins piliulę teikdami didžiulę pagalbą sveikstant”, – prognozuoja Shortas.

Žurnalistas pastebi, kad Joe Baideno administracija atsargiai žiūri į Ukrainos planus grąžinti teritorijas. Valstybės sekretorius Anthony Blinkenas, priminė Jungtinėsė Tautose: „Rusija turėtų grįžti prie sienų iki 2022 m., o ne 2014 m.“.

Tačiau, anot žurnalisto, net ir tokiam rezultatui pasiekti prireiks nemažai laiko. „Tikėtina, kad karas tęsis iki Rusijos ir JAV prezidento rinkimų 2024 m. , o galbūt ir ilgiau“, – paskelbė „Time“ apžvalgininkas.

SN inf.