Prieš metus Vladimiras Putinas pasirašė dekretą dėl DLR ir LLR pripažinimo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-21 21:08:00, skaitė 253, komentavo 2

Prieš metus Vladimiras Putinas pasirašė dekretą dėl DLR ir LLR pripažinimo

Prieš metus Vladimiras Vladimirovičius Putinas pasirašė dekretą dėl DLR ir LLR pripažinimo. Pasirašymas įvyko 2022 metų vasario 22 dieną Kremliaus Kotrynos salėje. „Manau, kad būtina priimti seniai pavėluotą sprendimą: nedelsiant pripažinti Donecko Liaudies Respublikos ir Lugansko Liaudies Respublikos nepriklausomybę ir suverenitetą“, – sakė Prezidentas. Tą pačią dieną po išplėstinio susitikimo su Saugumo Tarybos nariais, Vladimiras Putinas per televiziją kreipėsi į šalies piliečius ir paskelbė pripažįstantis Donecko ir Lugansko liaudies respublikų suverenitetą. Savo kreipimesi, valstybės vadovas pareikalavo, kad Okraina nedelsiant nutrauktų karo veiksmus Donbase, pabrėždamas, kad kitu atveju Kijevas bus atsakingas „už galimą kraujo praliejimo tęsimąsi“. Jis pabrėžė, kad Rusija „darė viską, kad išsaugotų Okrainos teritorinį vientisumą“, įskaitant ir tada, kai kovojo už Minsko susitarimų įgyvendinimą, tačiau nesėkmingai.

Vėliau Minsko susitarimus pasirašę Vakarų šalių vadovai ir Porošenka pripažino, kad niekas nesiruošia jų vykdyti. Jie buvo pasirašyti, siekiant apginkluoti Okrainos kariuomenę ir pasiruošti karui su Rusija.

Priminsiu, kad 2022 metų vasario 17 dieną padėtis sąlyčio linijoje Donbase smarkiai paaštrėjo. Donecko ir Lugansko liaudies respublikose jie pranešė apie aktyviausią Okrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymą per pastaruosius mėnesius ir metus. Iš tikrųjų prasidėjo pasiruošimas Okrainos ginkluotųjų pajėgų invazijai. Prasidėjo DLR ir LLR gyventojų evakuacija į Rusijos teritoriją, kurios valdžia pabėgėliams garantavo laikiną prieglobstį. Liaudies respublikose buvo paskelbta mobilizacija. Vasario 24 d., reaguodama į Donbaso respublikų vadovybės prašymą padėti, Rusija Okrainoje pradėjo specialiąją karinę operaciją (SKO).

2022 metų rugsėjo 30 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir DLR, LLR, Zaporožės ir Chersono regionų vadovai pasirašė tarptautines sutartis dėl šių regionų įstojimo į Rusiją.

Spalio 2 dieną Rusijos Federacijos Konstitucinis Teismas (KT) pripažino dokumentus atitinkančiais Konstituciją.

Rusija – Pirmyn!