Tęstinis ryškiausių nusikaltimų nuo 1990 m. kovo 11-sios sąrašas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/testinis-... 2023-02-20 02:09:00, skaitė 438, komentavo 4

Tęstinis ryškiausių nusikaltimų nuo 1990 m. kovo 11-sios sąrašas

Už 20 tūkst. per mėnesį vardan Lietuvos gyventojų Europos Parlamente besidarbuojanti Žmonių partijos atstovė Rasa Juknevičienė (kairėje), kviečia aktyviau vertinti tarptautinius nusikaltimus. Tai labai svarbu. Palaikykime mūsų parlamentarės pastangas, kas tik galime ir kiek tik galime. Tačiau tuo pat metu, pradėkime kurti ir lokalų, Lietuvoje įvykdytų nusikaltimų sąrašą, o sukūrę – įvertinkime tai.

LGPOC kviečia kurti tęstinį ryškiausių nusikaltimų nuo 1990 m. kovo 11-sios sąrašą

Vienas iš Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro (LGPOC) siekių – visuotinis valstybės auditas.

Tame tarpe, būtina žinoti, ne tik kokių sėkmės istorijų Lietuvos valstybė turėjo nuo 1990 m. kovo 11 dienos, bet kas ir ne taip gerai sekėsi, ko ateityje reikėtų vengti, ką reikėtų tobulinti ir optimizuoti.

Todėl po šia publikacija komentaruose rašykite savo siūlomus atvejus, kurie turėtų būti įtraukti į 100 didžiausių, daugiau negu per tris dešimtmečius įvykdytų nusikaltimų sąrašą.

Kaip pavyzdžiui, sąraše tikrai turėtų būti šie atvejai: banko „Snoras“ sunaikinimas, Mažeikių naftos ne itin sėkminga privatizacija su galvų nupjovimais, Bražuolės tilto sprogdinimas, energetinės aferos, daugybiniai žudymai, šmeižtai, istorijos klastojimai bei daugelis, daugelis kitų nusikaltimų ar tiesiog nesėkmių.

Kai toks sąrašas bendromis pastangomis bus sudarytas, visi kartu reitinguosime kiekvieną atvejį ir visą sąrašą eilės tvarka pateiksime istorijos teismui.

„Neįvertinti nusikaltimai gimdo naujus. Sudarykime sąrašą ir įvertinkime tuos nusikaltimus. Tai turės didžiulę prasmę“, - teigia LGPOC vadas Eduardas Vaitkus.