Dulkio prašoma paaiškinti, kodėl jis pritarė Akreditavimo tarnybos (ir Jonavos ligoninės) melui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dulkio-pr... 2023-02-15 22:22:00, skaitė 334, komentavo 3

Dulkio prašoma paaiškinti, kodėl jis pritarė Akreditavimo tarnybos (ir Jonavos ligoninės) melui

A. Dulkys gilinasi į medikų proeblemas.

Į Sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro vadas Eduardas Vaitkus, prašydamas pateikti tam tikrą informaciją.

„2022 metų gruodžio 22 dieną kreipiausi į jus su prašymu įvertinti Akreditavimo tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbą, Jonavos ligoninėje mirusios moters nagrinėjimo plotmėje. Nurodžiau Jums keturis blokus klausimų, kuriuos Akreditavimo tarnyba atkakliai atsisako nagrinėti ir vertinti, taip pateikdama klaidinančią išvadą.

Jūs savo 2023-01-08 raštu Nr. (1.1.36Mr-422)-4 raštu atsisakėte vertinti Akreditavimo tarnybos veiką.

Mano pareiga priminti, kad jūs, SAM ministras, išleidote įsakymą Nr.V-2773, kuris įsigaliojo 2020–12–01, ir kurio 2.7.1 punktas nurodė, kad esant neigiamam PGR testui dėl covid-19, galima atlikti skrodimą. Ligonės PRG testas prieš mirtį buvo neigiamas.

Tačiau Jonavos ligoninės direktorius rašte Akreditavimo tarnybai teigė, kad skrodimą šiai mirusiajai nebuvo galima atlikti, nors mirusiosios mama ir griežtai reikalavo skrodimo, nes SAM ministras A.Dulkys draudė atlikti skrodimus Covid-19 atvejais.

Akreditavimo tarnyba pritarė Jonavos ligoninės direktoriaus pozicijai nurodydama, kad 2020-11-05 SAM rekomendacijomis skrodimai buvo griežtai nerekomenduojami.

Taigi, turime situaciją, kai jūs, SAM ministras savo įsakymu nurodėte, kad atlikti skrodimą galima. Tačiau ir Jonavos ligoninės direktorius, ir Akreditavimo tarnyba prie SAM teigia, kad tai SAM ministras A. Dulkys draudė atlikti skrodimą.

Ir esant šiai situacijai, visa tai žinodamas, jūs, SAM ministras, atsisakote įvertinti Akreditavimo tarnybos darbą bei paskleistą melą.

1. Prašau jūsų paaiškinti, kodėl jūs pritarėte šiam Akreditavimo tarnybos (ir Jonavos ligoninės) melui?
Vieta atsakymui:

2. Prašau nurodyti, kokių dar SAM ministro A. Dulkio įsakymų gali nesilaikyti gydymo įstaigos Lietuvoje ir Akreditavimo tarnyba prie SAM.
Vieta atsakymui:

Iš anksto dėkoju už ypač operatyvius atsakymus“, - rašoma E. Vaitkaus rašte ministrui.