Ramūnas Karbauskis: Kaip piaras žmoguje nužudo sąžinę

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-02-11 22:12:00, skaitė 243, komentavo 2

Ramūnas Karbauskis: Kaip piaras žmoguje nužudo sąžinę

Vos vakar Seimo neeilinės sesijos iniciatoriai savo veiksmais įrodė, jog apart pijaro, jiems daugiau niekas nesvarbu. Surinkti 47 Seimo narių parašai, inicijuota neeilinė Seimo sesija, bet devyni iš iniciatorių net nedalyvauja balsavime dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymo! Dar įdomiau, kad trys iš tų devynių buvo Seime, bet tiesiog ignoravo svarbiausią balsavimą!

Jei nežinočiau, kurios opozicinės frakcijos nariai tai padarė, tai svarstyčiau tarp socialdemokratų ir Sauliaus Skvernelio demokratų, kurie dažnai padeda valdantiesiems spręsti jų problemas. Šį kartą pasižymėjo socialdemokratai. Tik klausimas, kodėl jie tą iniciatyvą pasirašė. Gal tik dėl to, kad jų pirmininkė V. Blinkevičiūtė galėtų pasipijarinti?

Dar keisčiau atrodo Saulius Skvernelis, kuris net nebandė suskaičiuoti, kiek bus remiančių tyrimų komisijos sudarymą. Matomai, savo bičiuliui Gabrieliui Landsbergiui buvo pažadėjęs nepersistengti. Ir nepersistengė, pažadą įvykdė.

Šlykšti taktika, bet šio žmogaus moralinės normos Lietuvai pakankamai gerai žinomos. Mes jas patyrėme per išdavystę ir tą šmeižto kampaniją, kurią jis pastoviai palaiko, nes neturėdamas jokio turinio, naudingo Lietuvai, dėmesį iškovoja tik pačiais šlykščiausiais metodais.

Juokingiausia, kad po fiasko neeilinėje Seimo sesijoje, Saulius Skvernelis staiga pareiškė, kad Seimo pavasario sesija gali prasidėti nuo interpeliacijos Seimo pirmininkei. Atrodytų, apsijuokei vieną kartą, kam vėl šnekėti apie oro pilis. Balsus surinkti interpeliacijai įmanoma, bet sėkmingai tai padaryti neįmanoma, ypač kai kalbos skiriasi nuo darbų.

Pareiškimas visiškai populistinis, orientuotas į pigų pijarą, kuris nekainuoja, nes valdžios remiama žiniasklaida maloniai dalinasi save opozicionieriumi vadinančio politiko pasisakymais, net jei jie visiškai beprasmiški. Paklauskite savęs, kodėl žiniasklaida Sauliaus Skvernelio pasisakymais taip maloniai dalinamasi, o mūsų nuomonės nerasite niekur.

Atsakymas - mes nebendradarbiaujame su valdančiaisiais ir mums niekas žiniasklaidos palankumo nedovanoja. Sauliaus Skvernelio pasisakymai skelbiami visur ne todėl, kad jie įdomūs ar teisingi, o todėl, kad valdžiai reikia satelitų, kurie užtikrintų galimybę jiems išlikti valdžioje ateityje.

Akivaizdu, jog artėjant savivaldybių rinkimams partijos renkasi skirtingą agitacijos strategiją. Konservatoriai, per sau palankius politologus, bando visuomenei įteigti, jog dalyvavimas rinkimuose yra beprasmiškas, nes savivaldybėse nėra rimtų politikų. Žinodami, kad jų rinkėjai į rinkimus tikrai ateis, jie taip siekia pergalės mažo rinkėjų aktyvumo dėka.

Kitokią agitacijos taktiką pasirinko Saulius Skvernelis, kurio partija sudaryta iš perbėgelių, išdavusių visas įmanomas partijas. Išdavikų partija negali būti populiari, tad jos pirmininkui tenka vykdyti įvairiausias pijaro akcijas - neeilinių Seimo sesijų organizavimą, vaidinti neva Gabrielius Landsbergis yra jo politinis oponentas, o ne artimas bičiulis, šmeižti buvusius kolegas, kurių dėka jis pats buvo Ministras Pirmininkas.

Kviečiu visus kovo 5 dieną ateiti į savivaldybių rinkimus, balsuoti už partijas ir komitetus, kuriais jūs labiausiai pasitikite. Nesiūlyčiau balsuoti už valdančiųjų partijų ir jų satelitų kandidatus, nes sustabdyti prasidėjusią liberalią destrukciją įmanoma tik vykdant vertybinę politiką. Pradėkime pokyčius nuo savivaldos!

Politinė reklama.