Vokietijos kancleris Olafas Šolcas: „Ukraina priklauso Europai”

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/voki... 2023-02-09 15:34:00, skaitė 222, komentavo 5

Vokietijos kancleris Olafas Šolcas: „Ukraina priklauso Europai”

Vokietijos kancleris Olafas Šolcas pareiškė, kad  Rusijai nepavyks pasiekti savo tikslų, rašo „The Local”

„Putinas nepasieks savo tikslų nei mūšio lauke, nei diktuojama taika“, sakė O. Šolcas.

„Bent tiek praėjus vieniems karo metams yra tikra“, – pridūrė kancleris, sakydamas kalbą parlamentui.

„Ukraina priklauso Europai, jos ateitis yra Europos Sąjungoje. Šis pažadas lieka galioti“, – sakė O. Šolcas prieš ES lyderių susitikimą Briuselyje.

Kancleris sakė, kad Vokietija 2022 metais suteikė Ukrainai 12 milijardų eurų pagalbą ir toliau teiks paramą 2023 metais.

Volodymyrui Zelenskiui atvykus į Britaniją ir pasiūlius apmokyti Ukrainos naikintuvų pilotus ir jūrų pėstininkus, O. Šolcas pareiškė, kad nedalyvaus varžybose dėl paramos Kijevui. Šolcas ne kartą pabrėžė, kad jo šalis nesiims viena tiekti ginklų Ukrainai be sąjungininkų, ypač JAV, paramos.

Po kelias savaites trukusio intensyvaus spaudimo Vokietija praėjusį mėnesį sutiko suteikti Kyjivui galingų tankų „Leopard 2“, tačiau tik po to, kai JAV taip pat pažadėjo atsiųsti savo tankų „Abrams“.

„Mūsų aljansų sanglauda yra vertingiausias mūsų turtas“, – sakė Šolcas.

„Kita vertus, mūsų vienybei kenkia viešas varžymasis, siekiant pranokti vieniems kitus kovinių tankų, povandeninių laivų ir lėktuvų srityje“, – sakė jis.

„Nes bet koks disonansas, bet kokios spekuliacijos apie galimus interesų skirtumus yra naudingos tik Putinui ir jo propagandai“, – pridūrė jis.