Labai lengva sužinoti, kas nutekino informaciją K. Bartoševičiui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/laba... 2023-02-07 04:05:00, skaitė 306, komentavo 3

Labai lengva sužinoti, kas nutekino informaciją K. Bartoševičiui

Seime pradėti rinkti parašai dėl neeilinės sesijos sušaukimo siekiant iškelti klausimus dėl galimo informacijos nutekinimo buvusiam konservatorių frakcijos nariui Kristijonui Bartoševičiui. Sušaukti Seimą raginantys socialdemokratai tikisi sąmoningo parlamentarų požiūrio.

„Tai proga kiekvienam Seimo nariui parodyti savo poziciją: dabartinėje situacijoje labai svarbu užtikrinti viešumo spaudimą valdantiesiems, kurie linkę viską pašluoti po kilimu“, – sako Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

Pasak socialdemokratės, Seimo Pirmininkė ir konservatorių atstovai „tik krato galvą kartodami, kad visi klausimai jau atsakyti ir nebėra ką tirti“.

„Valdantieji dabar tarsi laiko visą Seimą įkaitais: verčia mus kartu su jais tylėti ir užglaistyti neatsakytus klausimus. Nenorime būti valdančiųjų bendrininkais. Klausimus dėl galimo slaptos informacijos nutekinimo buvusiam Seimo nariui K. Bartoševičiui būtina kelti ir svarstyti Seime, taip užtikrinant viešumo spaudimą valdantiesiems.

Akivaizdu, kad valdantieji nesuinteresuoti išsiaiškinti, ar buvo nutekinta informacija buvusiam Seimo nariui K. Bartoševičiui, įtariamam sunkiais nusikaltimais. Gal kažkuris iš jų įspėjo K. Bartoševičių apie tai, kas jam gresia, tam, kad būtų išvengta viešumo arba kad reputacinė žala valdantiesiems būtų mažesnė?“ – socialdemokratų įtarimus primena frakcijos seniūnė.

Socialdemokratai jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, kas K. Bartoševičiui galėjo atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenis be leidimo – tai padariusiam asmeniui grėstų atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 247 straipsnį.

Socialdemokratai ragina nedelsiant sušaukti neeilinę Seimo sesiją, Seimo posėdyje išklausyti generalinės prokurorės paaiškinimus, valdančiųjų poziciją, svarstyti vaikų teisių apsaugos klausimus.

„Klausimai dėl K. Bartoševičiaus pasitraukimo aplinkybių lieka neatsakyti. Visuomenė reikalaus atsakymų. Būtina išnaudoti visas galimybes, taip pat ir parlamentinius formatus“, – įsitikinusi socialdemokratė O. Leiputė.

P.S.

Vaidas Žemaitis Lekstutis siūlo labai paprastą ir lengvą būdą sužinoti, kas ir kada Kristijonui Bartoševičiui nutekino informaciją apie pradėtą tyrimą: