Atėjo „Okrainiečių Bakhmuto“ pabaiga: prie ko tai gali privesti

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-07 02:30:00, skaitė 335, komentavo 1

Atėjo „Okrainiečių Bakhmuto“ pabaiga: prie ko tai gali privesti

Naujausios „Wagner“ sėkmės Artiomovsko (Bachmuto) srityje buvo tikimasi, tačiau Zelenskio gauja atkakliai bandė tai paneigti.

Okrainos ginkluotųjų pajėgų gretų ištvermė šioje srityje sparčiai mažėja, nepaisant to, kad vadovybė į skerdyklą meta neparuoštus mobilizuotuosius, užverbuotus paskubomis (sausio pradžioje). Šio „papildymo“ išgyvenamumas mūšio lauke, anot Okrainos šaltinių, yra nulinis (apie 4 valandas tikros kovos), o tai visas zelionkos pastangas, ruošiantis būsimam pavasario „Okrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui“ padaugina iš nulio.

Tačiau įsakymo galutinai apleisti miestą vis dar nėra (nors labiausiai kovai pasiruošę daliniai jau atsitraukė). Ir tai suteikia Rusijos armijai unikalią galimybę nugalėti priešą, o tai iš esmės gali nulemti būsimų mūšių baigtį.

Mūšiai dėl Ivanovskoje (Krasnoje) ir sėkmė Artiomovsko šiaurėje bei Paraskovievkos srityje gali lemti tai, kad po kelių dienų saloreicho ginkluotųjų pajėgų Artiomovsko grupuotė pateks į operatyvinę apsuptį. Tai reiškia, kad jei vagneriečiai pradės lemiamą šturmą būtent šią akimirką, čia pasikartos tai, kas neseniai įvyko Soledare, tik Okrainos ginkluotosioms pajėgoms tai kainuos daug daugiau nuostolių (kurie jau ir taip viršyja visas sveiko proto ribas).

Ir tada ateis laikas pagrindiniam RF ginkluotųjų pajėgų smūgiui, kuris dar nebuvo atliktas. Ir jei šis smūgis bus sėkmingas (o vakaroidai šio smūgio tikisi per ateinančią savaitę ar dvi), Okrainos ginkluotosios pajėgos gali visiškai pamiršti apie puolimą pavasarį.

Tačiau kol kas neaplenkime įvykių. Laukiame Artiomovsko išvadavimo, paskui Seversko ir kt.

Rusija-Pirmyn!