Islamo teroras Ispanijoje: vienas kunigas užkapotas mačete, kitas - sužeistas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-28 20:26:00, skaitė 475, komentavo 10

Islamo teroras Ispanijoje: vienas kunigas užkapotas mačete, kitas - sužeistas

Trečiadienį apie 18.30 val. 25 metų marokietis Yasine Kanjaa įsiveržė į San Isidro bažnyčią Ispanijos pietinio Alchesiraso miesto centre. Liudininkų teigimu, jis šaukė islamo kovos šūkį "Allahu Akbar". Jis pareikalavo, kad susirinkę krikščionys atsiverstų į islamą, ir pradėjo ginčytis su kunigu.

Tada jis išėjo iš bažnyčios, bet maždaug po valandos sugrįžo, apsiginklavęs mačete, užpuolė dvasininką ir sunkiai sužeidė jį į kaklą.

Tolimesnis jo kelias vedė į La Palmos bažnyčią, esančią vos už 200 metrų, kur taip pat vyko pamaldos. Ten jis sugadino paveikslus, nuvertė kryžius ir žvakes, užlipo ant pagrindinio altoriaus.

Kunigas paprašė Kandžą išeiti, o musulmonas jį įžeidinėjo ir grasino. Tuomet kunigas išbėgo į lauką, persekiojamas įsiutusio marokiečio, kuris greitai jį pasivijo. Ispanijos žiniasklaida praneša, kad jis peiliu smogė aukai į pilvą ir "mačete smogė į galvą". Tačiau tikėtina, kad jis bandė nukirsti galvą ir taip jau sunkiai sužeistam vyrui.

Vėliau jis ėjo per gatvę laisvai mosuodamas mačete ir buvo nufilmuotas gyventojų ir paskelbta Twitter:

Una vecina de #Algeciras capta el momento después de que el supuesto autor del asesinato en la parroquia de La Palma abandona la Plaza Alta tras el suceso. pic.twitter.com/rBEHBiokY8

— Algeciras al minuto (@minutoes) January 25, 2023

Netrukus po šios žmogžudystės policija sulaikė islamistą banditą, kuris tebebuvo netoli bažnyčios. MIP apie įvykį pranešė kaip įprasta:  kalbama apie "psichiškai nesveiką žmogų", politikai yra "sunerimę" ir "šokiruoti" šiuo poelgiu ir po tokių veiksmų atšaukia savo įprastus žodžius. Žinoma, buvo neįmanoma praleisti kreipimosi į visuomenę. Andalūzijos regiono ministras pirmininkas Juanas Manuelis Moreno socialiniame tinkle "Twitter" paragino laikytis "diskretiškumo", nes netolerancijai nėra vietos visuomenėje. Be to, pirmiausia reikia "išnagrinėti" faktus.

Kyla klausimas, ką iš šių faktų reikia nuodugniai ištirti. Tai buvo dar viena beprasmiška žmogžudystė, už kurią esame skolingi islamui ir beprasmiškai politikai.  

https://elpais.com/espana/2023-01-25/un-hombre-mata-a-una-persona-y-deja-varios-heridos-en-un-ataque-en-una-iglesia-de-algeciras.html

http://www.infoceuta.com/articulo/el-noticiero-de-la-ciudad/algeciras-iglesias-irrumpe-fanatico-mata-sacristan-hiere-parroco-otra/20230126023821043021.html