Lenkija oficialiai paprašė Vokietijos leidimo perduoti Ukrainai tankus „Leopard“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lenk... 2023-01-24 22:42:00, skaitė 342, komentavo 10

Lenkija oficialiai paprašė Vokietijos leidimo perduoti Ukrainai tankus „Leopard“

Varšuva paprašė Berlyno leidimo nusiųsti į Kijevą tankus „Leopard 2“, savo „ Twitter “ parašė Lenkijos krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Niemcy otrzymali już nasz wniosek o wyrażenie zgody na przekazanie czołgów Leopard 2 na Ukrainę. Apeluję także do strony niemieckiej o przyłączenie się do koalicji państw wspierających Ukrainę czołgami Leopard 2. To nasza wspólna sprawa, bo chodzi o bezpieczeństwo całej Europy! pic.twitter.com/9oMQihI83Z

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) January 24, 2023

Ministras taip pat paragino Vokietijos pusę prisijungti prie Kijevą tankais remiančių valstybių koalicijos. Anksčiau Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jo šalis gali perduoti savo „Leopard 2“ Ukrainai nelaukdama Vokietijos sutikimo. Anot jo, Varšuva planuoja sudaryti nedidelę šalių koaliciją tiekimui nedalyvaujant Berlynui.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Arkadijus Mulyarchik savo ruožtu perspėjo, kad Vokietija pateks į tarptautinę izoliaciją, jei nesutiks siųsti karinės technikos.

Norėdamos aprūpinti Ukrainai Vokietijoje pagamintus tankus, šalys turi gauti Vokietijos Federacinės Respublikos leidimą panaikinti eksporto apribojimus. Be Vokietijos, Lenkijos ir Suomijos, Leopard turi Ispanija, Graikija ir Danija.

SN inf.