Prireikus, Nausėda pasiruošęs paaukoti savo gyvybę dėl laisvės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prireikus... 2023-01-24 21:43:00, skaitė 367, komentavo 9

Prireikus, Nausėda pasiruošęs paaukoti savo gyvybę dėl laisvės

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda Varšuvoje kartu su Lenkijos prezidentu Andžejumi Duda dalyvavo 1863–1864 m. sukilimo, dar vadinamo Sausio sukilimu, 160-ųjų metinių minėjimo iškilmėse.

Savo kalboje Lietuvos vadovas pabrėžė, kad prieš 160 metų Lenkijos Karalystės ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemėse prieš okupacinę Maskvos valdžią kilęs galingas sukilimas dar kartą pademonstravo gyvybingumą Abiejų Tautų Respublikos visuomenės, kuri pačia savo esybe prieštaravo tironiškam Rusijos imperijos modeliui.

Vyras atskleidė, kad dėl laisvės reikia būti pasirengus ir aukoti gyvybes, kaip tai darė sukilėliai.

„Sukilėliai principingai rinkosi amžinas laisvės ir demokratijos vertybes, pasirengę dėl jų paaukoti net savo gyvybes“, - informavo G. Nausėda.

Lietuvos vadovas dėkojo Lenkijos vadovui ir jo sutuoktinei už dalyvavimą 2019 m. lapkritį Vilniuje vykusioje sukilimo vadų ir dalyvių, kurių palaikai po egzekucijos buvo paslėpti ant Gedimino kalno, valstybinių laidotuvių ceremonijoje. Pasak šalies vadovo, tai buvo tikriausias istorinės tiesos triumfas.

„Visi mes praėjusiais metais tapome dabartinės Rusijos valstybės pasiųstų budelių siautėjimo Ukrainoje liudininkais. Matėme – ir tebematome – ne tik griaunamus taikių gyventojų namus, grobiamus ir išvežamus vaikus, bet ir duobėse slepiamus kankinių palaikus“, - pasakė valstybės lyderis.

Jis akcentavo, kad „negalime sau leisti prabangos į laisvę žiūrėti pro pirštus, turime ją branginti, ginti ir, prireikus, dėl jos aukotis‘.

„Bendromis jėgomis remdami Ukrainą, mes ne tik stabdome bandymus atkurti Rusijos imperiją, bet ir prisidedame prie istorinių saitų, jungiančių mūsų valstybes, atkūrimo bei sustiprinimo“, - atskleidė G. Nausėda.

Susiję:

Lietuvos žmonės turėtų būti ramūs – kariauti su Rusija esame pajėgūs metų metus