Artėja permainos. Rimtas puolimas ne už kalnų

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-13 22:12:00, skaitė 416, komentavo 5

Artėja permainos. Rimtas puolimas ne už kalnų

Ar žinote, kas man patiko Rusijos visuomenės reakcijoje į tai, kas vyksta Soledare? Ramybė ir tylus džiaugsmas, be pykčio priepuolių ir garsių pergalingų pranešimų.

Visi viską puikiai supranta. Jie supranta, kad tai tik pradžia ir kad laukia dar daug sunkaus karinio darbo.

Ir tai suprantama net Vakaruose. Tik pažiūrėkite, kaip jie nervinasi pastaruoju metu. Vieni karo ekspertai yra isteriški, kiti bando išlaikyti pergalingą retoriką, bet kartu šneka tiesiog nesąmones. O istorija apie galimą NATO sunkiųjų tankų pristatymą į Okrainą irgi yra gryna isterija. Tiesiog jie net nežino, ką padovanoti Okrainai, kad ji, bent tai, kas liko, išsigelbėtų.

O puolimo planai, kuriuos Vakarų ekspertai rengia okrainiečiams, primena įprastą patrankų mėsos mėtymą į priešą, nesant pakankamai įrangos. Tos pėstininkų kovos mašinos, kurias duos vokiečiai ir amerikiečiai, tikrai nepakaks sukurti galingą smūginį kumštį.

Taip, ir tankai padėties neišgelbės, nes šiuolaikinis karas yra sisteminis ir tankas yra tik sraigtelis šioje mašinoje. Kuriame turėtų būti pakankamai artilerijos, lengvųjų šarvuočių ir aviacijos. O su pastarąja Okraina apskritai turi problemą, kurios niekaip nepavyksta išspręsti.

Mahnovcų atakų su vežimais, panašių į Charkovo puolimą, baigėsi. Ir daugiau niekada negrįš. Rusų komanda, jei daro klaidų, žino, kaip jas ištaisyti. Tokia jau sena tradicija ir šis karas šiuo atžvilgiu nėra pirmas.

Dabar jėgų užtenka ne tik sėkmingai aktyviai gynybai, bet ir puolimui, kurių tikrai bus. Karai nelaimimi gynyba, net ir aktyvia. Tai laikinas sprendimas, kuris turėtų reikšti pasiruošimą puolamiesiems veiksmams.

Ir yra daug ženklų, kad artėja plataus masto puolimas.

Taigi, pasiruoškite. Rimta denacifikacija ne už kalnų.