Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-12 21:46:00, skaitė 438, komentavo 7

Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai

Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai netoli Soledaro (mieste ir apylinkėse)

Šiandien tinkle buvo išplatinta informacija apie 25 000 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių Soledare. Ar šis skaičius teisingas? Pabandysius tai išsiaiškinti.

1. Kovos rytinėje miesto dalyje.

Jos vyko ilgiau nei mėnesį su įvairaus intensyvumo laipsniu. Tuo metu visą laiką buvo ne daugiau kaip 1000 žuvusių ir sužeistų (vidutiniškai 20-25 žmonės per dieną).

2. Pirmasis puolimo etapas.

Mūšiai tęsėsi apie dvi savaites, o vėliau aukų skaičius Okrainos ginkluotosiose pajėgose išaugo iki 100 žmonių per dieną (žuvusiųjų ir sužeistųjų). Dažniausiai nuo artilerijos smūgių. Tai dar apie 1500 žmonių.

3. Pagrindinis šturmo etapas truko apie penkias dienas, kai turėjo padidėti priešo nuostoliai. Bet vis tiek tai yra ne daugiau kaip 2000 žmonių (ir čia daugeliu atžvilgių jie buvo nužudyti). Ir čia prisimename Jevgenijaus Prigožino informaciją apie 500 žuvusių Okrainos ginkluotųjų pajėgų karių Soledaro centre. Kodėl tiek daug, turint omenyje, kad pats Soledaro centras mažas (2,5 x 2,5 km). Esmė ta, kad pačiame kovų įkarštyje, kai buvo uždaroma apsuptis, Okrainos ginkluotosios pajėgos neturėjo galimybės išvežti sužeistųjų. O kadangi visa tai įvyko -10-12 laipsnių temperatūroje, daugelis sužeistųjų tiesiog mirė nuo žaizdų... ir nuo šalčio. Ir tikriausiai dar dalis sužeistųjų buvo nuleisti į druskų šachtas, kurios bus išvalytos šiąnakt. Ir jų likimas, atsižvelgiant į nenorą pasiduoti (o priežastys čia nebėra svarbios, ar jiems neleidžia to daryti samdiniai, ar kažkas kita), daugelis jų mirs arba per užpuolimą, arba dėl savalaikės medicininės pagalbos stokos.

Tai yra, iš viso Soledaro srityje Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai per visą kovų laikotarpį negali viršyti 5-6 tūkst. žmonių, žuvusių ir sužeistų (be to, žuvusiųjų skaičius tikriausiai yra žymiai didesnis nei 1000. Plius belaisviai ir suluošinti. Iš viso iki 2000 „neatgaunamų“). O per išvalymą jų bus dar keli šimtai. Tai daug, bet tikrai ne 25 tūkst.

Atkreipkite dėmesį, kad tai labai apytiksliai įvertinimai.

Netoli Bakhmuto jau akivaizdu, kad saloreicho ginkluotųjų pajėgų nuostoliai bus daug kartų didesni.