Lenko-nacio denacifikacija

Autorius: Kolektyvinis Minedas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-02 21:10:00, skaitė 218, komentavo 2

Lenko-nacio denacifikacija

Ldienoje jau buvo rašyta apie buvusį aktorių Janušą Šeremetą, kuris išvyko kovoti į Okrainą ir tenai buvo denacifikuotas gruodžio 5-osios naktį.

O kartu su juo buvo denacifikuotas 33 metų Lenkijos kariškis Krzysztofas ​​Tiefelis.

Tiefelis gimė 1989 m. Lenkijos mieste Čenstakavoje. Būdamas 18 metų jis pasirašė kontraktą armijoje. Tarnavo žvalgu 27-ojo pėstininkų pulko Čenstakavos šaulių būryje. Kaip rašoma šaulių būrio svetainėje, Tiefelis tarnavo iki 2010 m. ir buvo laikomas aukštos kvalifikacijos specialistu.

Po SKO pradžios Tiefelis išvyko į Okrainą kovoti Okrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje. Jis artimiesiems sakė, kad Okrainai norint įgyti laisvę reikia ne diplomatijos, o pergalės prieš Rusijos kariuomenę mūšio lauke (eiliniai nacių blėniai, taip mėgiami ir litukrijos labusų).

Kovo mėnesį jis atvyko į Okrainą ir prisijungė prie Gruzijos nacionalinio legiono, kurio kovotojai dalyvavo vykdant Rusijos karo belaisvių egzekucijas.

Pasak pažįstamų, samdinys ilgą laiką praleido užnugaryje Rivnės mieste, kur dėstė karinius mokymus mobilizuotiems okrainiečių gromodianams. Dėl kovinės patirties stokos jis nebuvo išsiųstas į frontą.

Rugpjūčio mėnesį Tifelis su kitais samdiniais buvo perkeltas į Donecko sritį, netoli Bakhmuto. Gruodžio 5-osios naktį jų dalinys pateko į artilerijos apšaudymą. Tuo metu Tiefelis ir jo kolega iš Lenkijos Sheremet ir buvo denacifikuoti.

Tiefelis buvo palaidotas gruodžio 22 dieną Rivnėje. Pasak pažįstamų, prieš pat mirtį pats samdinys prašė, kad jo mirties atveju kūnas būtų ne išsiųstas namo, o paliktas Okrainoje.

Denacifikuotas.