Aidas Gedvilas: Nuteisusi prof. I. Vėgėlę, E. Dobrowolska savo skirto garbės teismo nario pasigailėjo...

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-31 04:56:00, skaitė 190, komentavo 1

Aidas Gedvilas: Nuteisusi prof. I. Vėgėlę, E. Dobrowolska savo skirto garbės teismo nario pasigailėjo...

Nuteisusi prof. I. Vėgėlę bei iš jo išsityčiojusi Seimo plenarinių posėdžių salėje, teisingumo ministrė E. Dobrowolska vakar atsisakė pradėti drausmės bylą jos pačios skirtam advokatų garbės teismo nariui A. Iškauskui. 

Drausmės bylos iškėlimo paprašė 17 Seimo narių grupė. Nurodėme, kad jis ilgą laiką sistemingai pažeidinėjo profesinei veiklai taikomus reikalavimus, nes dirbo kitoje darbo vietoje, nei buvo viešai deklaruota advokatūroje. O tai advokatams įstatymas imperatyviai draudžia.

Šiandien akivaizdu, kad ministrės sprendimuose – akivaizdus dvigubų standartų taikymas. Prof. I. Vėgėlė buvo be teismo nuteistas, nes buvo konstatuoti tariamai padaryti pažeidimai. Nors profesoriaus vienintelė kaltė – tai, kad jis naudojasi jam Konstitucijoje garantuota teise kritikuoti valdžią.

Tuo tarpu A. Iškausko atveju matome priešingą reakciją – ministrė kategoriškai atsisako kelti drausmės bylą, sako advokato elgesio negalinti įvertinti ir Seimo narių kreipimosi nagrinėjimą permeta Lietuvos advokatūrai. Ko bijomasi? Gal kreipėsi ne tie? Ir Tapino prašymai nuteisti I. Vėgėlę reikšmingesni, nes Tapinas ministrę reklamavo per rinkimus?

P.S. Ministrės į garbės teismą paskirtas advokatas A. Iškauskas yra ir pranešėjas prof. I. Vėgėlės drausmės byloje. Ar toks elgesys neskatina parodyti „rūpestį“ ministrės iškelta byla I. Vėgėlei ir „pasistengti“, kad byla pasibaigtų taip, kaip reikia ministrei? Kitaip vargu ar galima paaiškinti tokį ministrės dvigubų standartų taikymą, kurį matome šiandien.

Politinė reklama.