Naujasis pasaulinis žaliosios energijos "lyderis"

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-12-31 00:30:00, skaitė 358, komentavo 4

Naujasis pasaulinis žaliosios energijos

Panašu, kad klouno Zelios britoniški "įvaizdžio kūrėjai" truputi pasipurtė, kad paruoštų savąjį proteže padalyvauti Davoso forume įsprausdami jį į „naujo nuostabaus pasaulio“ šalininko kiautą.

Juk ne veltui ant dienų, kalbėdamas Radoje, Okrainos p-rezidentas skyrė dėmesio „žaliajai darbotvarkei“, pavadindamas Okrainą „žaliosios energijos“ flagmanu artimiausioje ateityje ir dar daugiau - Europos energetinio saugumo garantu (cha-cha).

„Mes sau keliame tikslą tapti lyderiais transformuojant mūsų energetiką bet kokių grėsmių atrėmimui, bet kokiems iššūkiams – kariniams, politiniams, ekonominiams ar netgi klimatiniams, mes turime tapti! Ir mes tapsime, nes nėra išeities. Tapsime šiuolaikinės „žaliosios“ energetikos kūrimo lyderiais. Tai leis mums sukurti decentralizuotą energetikos sistemą, kurios nesunaikinsi niekuo, niekuo ir jokiais raketiniais smūgiais“, - su aktorišku patosu pareiškė klounas Zelia.

w0L4aChHjDylS5MnI1cA9jIiu08kj4V0ngsNUANniFVps_63pcBZaTGnw4CKHJeWxOPHrn70DX6CAOfmP7Y-WioeH8OXJwQCUFQSz24WgQ0chQO_2FnKd_fzOm9BoIyjDhZD6HXi2tLxJcqOR_UYlrLOfwcTQHWJQzaYbj90Df5DVPhRIB1arL02dbXzSQ

 

Suprantama, kad kalbas apie žaliąją energetiką Okrainoje užvedė neatsitiktinai. kaip tik ant dienų klounas Zelia pranešė, kad aptarė investicijas į Okrainos atstatymą su didžiausio pasaulyje investicinio fondo „Black Rock“ vadovybe, o jos pirmiausia liečia būtent žaliosios energetikos vystymo. Nuo 25 iki 100 milijardų dolerių kuriamas investicinis fondas liečia žaliųjų technologijų vystymą. Pirmasis investuotojas neseniai į šį fondą įnešė pirmąjį 500 mln dolarų įnašą. Juo tapo Australijos milijardierius Endriu Forestas - vienos didžiausių pasaulyje kalnakasybos kompanijų „Fortescue“ įkūrėjas ir savininkas, vandenilio technologijų fanas.

Tiesa, vaizdingai apibūdindamas žaliosios energetikos perspektyvas, Kounas Zelia buvo priverstas padaryti ne mažiau svarbią išlygą: pirmiausia „mes turime ištverti šią žiemą“, o rytoj - „rytoj“ bus „žalioji laimė“ visai Okrainai. Tačiau kaip pergyventi šią žiemą šaliai, praradusiai puse savo energetikos, klounas Zelia nepasakė, padaręs akcentą tik į šviesias perspektyvas:

„Šiandien visi mato, tai yra pavojinga, kada miestai priklauso nuo kelių didelių šiluminių ar elektrocentralių. Šiuolaikiniam miestui reikalingi decentralizuoti energetikos šaltiniai, energijos šaltiniai. Tai tikrumoje gali suteikti tik „žalioji“ energija. Turėdami lyderio pozicijas tokioje energetikoje ir vystydami atominę generaciją, taip pat vandenilio energetiką, galėsime patenkinti Okrainos poreikius, o taikos metu – Europos poreikius“, – pareiškė Okrainos vadovas.

 

Bom_MQR0UnuIaqQz2J1Ob0JX1zDkPo7QLs3k8isTQUGkE4eDon5jJ8Q2EYpcERRJ9-K-ho2DKCgzEVdksmM1YFmE806DixyQUq4UHL8xRJMfskfoWNgVKh58CpAMucAXVa5rZ_XgokFiY9kZXycBVbUY0riNQ3Lz9r7Dt4rY13X0lla5H7Enppx-sP5sUA

 

Tokiu budu, po atominės generacijos praradimo netekus Zaporožės AES – didžiausios Okrainos atominės generacijos  grandies, kuri gamino 40% elektros energijos ir sudarė apie 20% šalies energobalanso, klounas Zelia rado naują kozirį: pardavinėti Europai energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos pažadus. Prisiminkime, kad klounas Zelia dar rudenį žadėjo pradėti tiekti Lenkijai elektros energiją iš Chmelnickio atominės elektrinės, tačiau dėl Rusijos raketų atakų energetikos infrastruktūrai be elektros sėdi ir pačios Okrainos miestai. Ir štai dabar atsirado nauja durilka – žalioji energija.

 

 

Ši tema bus esminė sausio mėnesį (sausio 16–20 d.) vyksiančiame Pasauliniame ekonomikos forume, kuriame pateiktos tokios temos kaip „tiekimo grandinių dekarbonizacija“, „kodėl mums reikalingi energetiniai leidimai“ ir dar daug visokių baikių iš „naujojo nuostabaus pasaulio“ (švabiško pasaulio). Klounas Zeli kalbės sausio 18 dieną "Saugumo atkūrimas pasaulyje" dalyje. Kaip praneša „The Dossier“, Okrainai buvo leista dalyvauti WEF tik po to, kada po kelis mėnesius trukusių derybų „Ze ofisas" sutiko su BlackRock sąlygomis dėl lėšų įdėjimo į šalį“.

„BlackRock“ yra pagrindinis Pasaulio ekonomikos forumo dalyvis ir veikia kaip pasaulinis  ESG (ekologinis, socialinis ir korporatyvinis valdymas), WEF patvirtintos, programos finansuotojas. Tai iš esmės paaiškina absurdišką klouno Zelios retoriką apie mitines žaliosios energetikos perspektyvas beveik totalaus šalies energetikos infrastruktūros sunaikinimo akivaizdoje.

Kad suprasti žaliąją naujosios Okrainos valdžios aferą, tereikia prisiminti bent du kartus užšalusį Teksasą, 20% aprūpinama vėjo ir saulės energija. "Žalioji" šiandiena šioje pietinėje valstijoje žlugo, kada 2019 ir 2021 metais vasario mėnesį saulės baterijas užnešė sniegu, o vėjo generatoriai sustojo dėl menčių apledėjimo.

Kaip esant tokiai padėčiai ir susiklosčius reikalams klounas Zelia susiruošė gelbėti Okrainą ir Europą nuo energijos deficito, nesvarbu. Svarbiausia, kad klounui Zelei yra užkalta garbinga vieta pasaulinėje tuštybių mugėje, kokia yra laikoma Davoso tusovkė, ir patogi vieta toliau kaulyti pinigų vakaruose, kol "Didžiojo Reseto" architektai nardina juos (vakarus) į klimatinės silpnaprotystės eterį.

ugNIHBbZzgXjAvk3K5Vhg1vtt0BL6Gv2oGFe1g9EK0UdBzPOVF8javH9PI0ukg9KBSXNgMyu3gslWBmwD5lrGHH8HmGPuvDY-l7oGDECFlio9jRweIxq2vgO2gGTKTdv7PVfFNx54AOxp0qrUU3wf-7doltvsd8b7RLzLsFodoIyzl6CV9RSBk6MgBvjgw

.