Apie užmuštus Donbase ir USA vaikus, ir dar kai ką

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-12-29 07:18:00, skaitė 566, komentavo 20

Apie užmuštus Donbase ir USA vaikus, ir dar kai ką

Pagal Jungtinių Tautų vyriausiojo žmogaus teisių komisaro valdybos duomenis, Donbase nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki gruodžio 1 dienos buvo užmušta 17023 civiliai asmenys, tame tarpe 419 vaikų.  

Virš 6000 nepilnamečių vaikų nuo šių metų pradžios nukentėjo arba žuvo incidentuose kuriuos buvo panaudotas šaunamasis ginklas USA. 

Tai siaubingi skaičiai . 

Ir Donbase ir USA. 

Apie tai sakoma antradienį paskelbtoje nevyriausybinės tyrimų organizacijos Gun Violence Archive, sekančios tokią statistiką,  ataskaitoje. Bendras USA šiemet žuvusiųjų ir sužeistųjų vaikų skaičius yra 6023 vaikai iki 17 metų. Tai pats aukščiausias rodiklis per visus 9 stebėjimo metus. Prie to pačio šitą ju anksčiau pripažino ir alzheimeris Bidonas, pareiškęs,  kad smurtas panaudojant šaunamąjį ginklą tarsi epidemija užplūdo USA, ir iškėlė klausimą apie reakcijos iš valdžios pusės būtinybę į tai. 

Daugiau nei 43 600 žmonių buvo užmušta per susišaudymus USA 2022 metais be jokio ten vykstančio karo. Tokią statistiką gruodžio 27 dieną, pateikia ta pati tyrimų organizacija Gun Violence Archive.

Remiantis jos statistika, šiais metais per susišaudymo incidentus žuvo daugiau nei 1600 vaikų. 2022 metais buvo sužeista daugiau nei 37900 žmonių, iš jų 4400 vaikų.

Tuo pačiu metu, organizacija Gun Violence Archive pažymi, kad bendras susišaudymuose užmuštų amerikiečių skaičius 2022 metais yra mažesnis nei ankstesniais metais. 2021 metais šis skaičius siekė 45 000 užmuštų žmonių. 

Vadinasi, taip jau gaunasi, kad demokratijos irštvoje USA, jos “ramaus ir taikaus gyvenimo” metu, be jokio karo paskelbimo, buvo užmušta 1600 vaikų. O 419 vaikų žuvo Donbase karinių veiksmų metu. Keturis kartus mažiau. Pačio žiauriausio karo, kaip pabrėžia kasdien vakaroidai, metu. Lyg pindosų vykdomi karai būtų kažkuo panašūs į taikos misijas. Ypač atominiai taikių miestų bombardavimai Japonijoje, ar kiliminiai bombardavimai Kambodžoje ir Vietname su oronžo pabarstymais. 

Nuo vasario 24 iki gruodžio 1 dienos, pasak JT, 17 000 civilių žuvo Okrainoje, o USA žuvo 43 600 civilių gyventojų be jokio vykstančio karo. 

Todėl, kada melaginga valstybė – USA – praveria savo dvokiančią, purviną burną ir pradeda kalbėti apie beprecendentinį žiaurumą, apie kampanijos Okrainoje siaubus ir apie visą kitą, tada norisi pasakyti: ne šitai vergvaldžių, banditų ir piratų įkurtai šaliai, jau seniai nugrimzdusiai į prievartą, smurtą ir žudynes - vapsėti apie vaikų ir suaugusiųjų žūtis. Kas, žinoma, jokiais būdais nedaro šeimų kančių mažiau sunkesnėmis ir siaubingos. Bet tik kažkodėl tik dabar jie atkreipia dėmesį į tai, kad iš tiesų žuvo 419 vaikų, kur kiekviena mirtis yra tragedija. Tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad nėra nurodoma kur jie žuvo. Kur? Kokioje ar kieno teritorijoje jie žuvo, kiek iš jų nužudė ukro-naciai? Apie tai jie tyli. Jie apie tai nekalba.

Kaip nekalba ir apie tai, kad nuo 2014 metų Donbase buvo užmušta 2500 vaikų. 

Du su puse tūkstančio vaikų buvo užmušta Donbase per pastaruosius aštuonerius metus. Ir nei vienas svolačius dėl to iki šiol neišspaudė nė vienos ašaros. Nė vienas niekšas, liberastinė padugnė ar pederastinė atmata tiek vakruose, tiek Lit-ukrijoje, tiek visokios valdiškose irštvose, tiek vyriausybėse, nei viena padla iš šaikos šūdasklaidos, šiandien pezančios apie Rusijos žiaurumą, pilančios pamazgas ant rusų liaudies ir raudojančios dėl nudvėsusių ukro-nacistų, o dabar dar prikišančių žuvusius vaikus. Niekas iš šitų svolačių neišspaudė nė vienos ašaros dėl tų Donbaso vaikų. O todėl, kad negaila jų svolačiams, arba todėl, kad tai juk rusų vaikai. 

Ir dabar jūs, visi aukščiau paminėti niekšai, svolačiai ir visa kita bjaurastis, pamėginkite paaiškinti savo tautai, kaip čia dabar gaunasi, kad “ taikiai”gyvenančioje demokratijos irštvoje, su spindinčiu ant kalvos miestu Uošingtonu, kuriame daugeliui jūsų teka Saulė, ne karo metu nušaunama keliskart daugiau taikių gyventojų ir vaikų, nei karinių veiksmų zonoje? 

Kaip paaiškinsite tokius skaičius, jūs, 8 metus apie žudomomus Donbase vaikus civilius tylėję padlos ir išsigimėliai? 

O gal jūs, vakaroidų svolačiams ir išsigimėliams parsidavę niekšai ir atmatos ir pedrastai, tikitės jog liaudis eis ginti jūsų ir jūsų išsigimėliškų pederastinių vertybių? Jūs drebėsite iš baimės ir nemiegosite naktimis, jei dar tik nebūsite pabėgę savo į išsigimusį pederastinį rojų, kada paskelbus mobilizaciją, įduosite ginklus liaudžiai į rankas. Nes žinote, kad kiekvienas jūsų kažkada padarytas veiksmas neišvengiamai turės atoveiksmį. Jums liaudis primins viską, ir taip primins, kad priminsite patys kada degtukus esat iš tėvo pirmą kart pavogę. 

Jūs, visi šlykštus tvariai, dešimtmečiais vagiantys ir geriantys liaudies kraują, kurie dar turite bent kiek smegenų, atidžiai stebėkite koks bus jūsų galas - vienas jūsų galo variantas jums demonstruojamas Okrainoje, kitas neseniai pradėtas repetuoti Paryžiaus gatvėse. Kur jūs bėgsite, išsigimėliai, - kad jums galvas pjaustytu paryžiuose, briuseliuose ir berlynuose ar kad Švedijos musulmonai tiesiog ant baslio pasodintu ar šmaukštelėtu kardu per kaklą? Jei liksite vietoje - jus neišvengiamai pasieks liaudies rūstybė - nuo kilpos ar užmėtymo akmenimis iki Kadafio ar Čeušesku likimo. 

Nėra jums vietos nei jūsų švabiškame pasaulyje, nei naujame jūs esate reikalingi. 

Neseniai buvęs Rusijos prezidentas V. Medvedevas padarė šiokia tokią ateinančių metų prognozę, pareiškęs, kad ir jis, kaip tai daro daugelis kitų, taip pat nori prie to prisidėti. Na, Medvedevui, kaip žmogui tikrai žinančiam žymiai daugiau nei duota bet kokiam paprastam mirtingajam, bepigu daryti bet kokias prognozes. Tuo jis įkvėpė ir mane, paprastą Lit-ukrijos parapijietį, padaryti šiokią-tokią  prognozę-sveikimą šūdeličiui ateinantiems metams ar keliems ir pasidalinti vizijomis ką jiems išvaražijo baba Vanga.