Įdomu, ką susiruošė atakuoti Lietuva

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/idom... 2022-12-28 23:24:00, skaitė 245, komentavo 5

Įdomu, ką susiruošė atakuoti Lietuva

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad stiprina Lietuvos kariuomenę įsigyjant kovinius dronus „Switchblade“. Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos pasirašė sutartį dėl „Switchblade 600“ įsigijimo iš Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės.

„Switchblade 600“ yra naujos kartos ilgojo nuotolio kovinis dronas, išsiskiriantis itin tikslia optika, gebėjimu išlikti ore iki 40 minučių bei efektyvia prieštankine kovine galvute, leidžiančia sunaikinti sunkiasvores šarvuotas transporto priemones, įskaitant tankus. Šis dronas „kamikadzė“ gali sunaikinti taikinius ataka „iš viršaus“.

„Esame pirmoji šalis pasaulyje po pačios JAV, įsigyjanti „Switchblade 600“. Šie koviniai dronai yra naujas perdislokuojamas pajėgumas, suteiksiantis Lietuvos kariuomenei galimybę naikinti priešo tankus ir kitą šarvuotą techniką iki 40 kilometrų atstumu. Tokio pajėgumo mūsų kariuomenė iki šiol nėra turėjusi“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Kartu su koviniais dronais bus įsigyjama dronų paleidimo ir valdymo įranga, simuliatorius personalo rengimui bei priežiūros paketas. Bendra sutarties vertė siekia apie 45 mln. eurų.

Artimiausiu metu JAV taip pat perduos Lietuvai mažesnių ir lengvesnių kovinių dronų „Switchblade 300“. Numatoma, kad šis Lietuvos kariuomenei skirtas pajėgumas bus finansuojamas iš JAV karinės paramos fondo.

JAV – strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių. Amerikiečiai aktyviai dalyvauja įgyvendinant saugumo užtikrinimo priemones Baltijos šalyse, stiprindami regiono saugumą ir stabilumą. Savo kariais, technika ir lėšomis JAV aktyviai prisideda prie mūsų regiono gynybos.

Lietuva su JAV yra sutarusi ir dėl kitų itin svarbių Lietuvos kariuomenės modernizavimo projektų: iš amerikiečių šiuo metu įsigyjami JLTV šarvuotieji visureigiai, ilgo nuotolio reaktyvinė salvinės ugnies sistema HIMARS ir sraigtasparniai „Black Hawk“.

Parengta pagal KAM inf.