Deutsche wirtschafts nachrichten: Angela Merkel gyvena paraleliniame pasaulyje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/deutsche-wi... 2016-01-13 12:02:22, skaitė 2500, komentavo 0

Deutsche wirtschafts nachrichten: Angela Merkel gyvena paraleliniame pasaulyje

Dabar su kiekviena diena tampa vis labiau akivaizdu, kad su savo „atvirų durų“ politika, už kurios kanclerė Merkel su užsispyrimu kabinasi, ji pažeidė Europos įstatymus ir ES piliečių teises. Nusikaltimai, įvykdyti Kiolne, parodė, kaip šiandien atrodo europinė realybė. Anksčiau ar vėliau Merkel turėtų išsiveržti iš savo išgalvoto pasaulio ir pamatyti, kad vyksta iš tikrųjų, rešo Deutsche wirtschafts nachrichten.

Naujųjų Metų išvakarėse įvykęs pogromas pieš etninius vokiečius Kiolno geležinkelio stoties rajone Vokietijos valdžios buvo penkias dienas slepiamas, Internete kilusi piliečių pasipiktinimo audra privertė valdžią šį incidentą paviešinti.

Vokietijos MIP sistemingai užima aukščiausias vietas įvairiuose „laisvo žodžio reitinguose“. Kiolne yra pagrindiniai ofisai Westdeutscher Rundfunk (WDR), televizijos kompanijų RTL, Super-RTL, N-TV, VIVA ir VOX studijos, o taip pat Deutsche Welle ofisas. Nepaisant to žurnalistai apie įvykius mieste tylėjo 5 dienas. Eks vidaus reikalų ministras Hansas Fridrich tokį suokalbį pavadino „tylėjimo karteliu“.

Kiolno skandalas parodė: kad Vokietijos valdžia ir žiniasklaida nuolatos meluoja savo piliečiams ir slepia teisybę apie migrantų/pabėgėlių nusikaltimus, kad Vokietijos valdžia nesugeba užtikrinti viešosios tvarkos valstybėje, kad Vokietijos valdančiosios partijos politikai yra neadekvatūs ir neatlieka savo funkcijų.

Praėjus penkioms dienoms nuo Naujųjų metų paaiškėjo, kad panašūs migrantų/pabėgėlių organizuoti Naujametiniai vokiečių plėšimai ir prievartavimai vyko ne tik Kiolne, bet ir kituose Vokietijos miestuose. Hamburge buvo išprievartauta ir apiplėšta 10 vokiečių moterų, prievartaujama ir plėšikaujama buvo Štutgarte, Berlyne, Miunchene, Hanoveryje, Franfurte prie Maino .

Štai ką mano apie visą tai New York Times skaitytojas iš Kiolno:

„Moterų užpuolimai Kelne ir Hamburge neturėtų būti staigmena.

1. Dauguma migrantų neturtingi, neišsilavinę, daugelis jų verčiasi vagystėmis ir prekyba narkotikais.

2. Dauguma migrantų yra vyrai.

3. Jų kultūra nevertina moterų.

Vienintelė priežastis, kodėl šis įvykis daugeliui yra staigmena, yra tai, kad spauda ir daugelis politikų formuoja išimtinai gerybinį migrantų įvaizdį. Pavyzdžiui, aš buvau Budapešto geležinkelio stotyje per mačią migrantų srauto į Vokietiją bangos viršūnę. Apie 80% migrantų buvo vyrai, daugiausia jauni, nors televizijos kameros buvo sutelktas į 20% moterų ir vaikų.

Iš tiesų, tik paspausti politikai pripažino Kiolno užpuolimus, po to kai socialinė žiniasklaida „sprogo“.

Vokietija turi sąžiningai, atvirai, viešai diskutuoti apie imigraciją. Priešingu atveju, centristų rinkėjai ir toliau bus traukiami į dešiniųjų pakraščius“.

Skaitytojas iš San-Francisko parašė:

„Aš labai sunerimęs, kad moterų lygios teisės, judėjimo laisvė, žodžio laisvė tokiose valstybėse kaip Vokietija, Didžioji Britanija, Švedija nebūtų suvaržytos, nes jų vyriausybės sukvietė šimtus tūkstančių vyrų su viduramžių laikų požiūriu į moteris. Valstybė dabar ruošiasi savo pilietes kviesti rengtis kukliau ir neišeiti į gatvę sutemus, kad sumažinti šią katastrofą?“

Šis skaitytojas kalba apie Kiolno miesto merės iniciatyvą, kuri sukėlė milžinišką pasipiktinimo audrą Vokietijoje ir už jos ribų, apie jos planą sukurti „elgesio teisykles“ vokiečių moterims, kad jos „neprovokuotų“ laukinių arabų ir afrikiečių, suvežtų į Vokietiją.

Kiolno merė Henriette Reker yra vienu iš labiausiai žinomų Vokietijos politikų, kviečiančių priimti kuo daugiau migrantų ir būti jiems tolerantiškiems. Praėjusiais metais, dieną iki rinkimų į mero postą, spalio 17 dieną, ji rinkimų mitingo metu buvo užpulta ir jai buvo suduotas smūgis peiliu vieno miestiečio, būtent už migrantų kvietimą į Kiolną. Matyt, ne be reikalo. Sausio 5 d. ši neadekvati persona pareiškė, kad Kiolne vokiečius plėšė ir prievartavo kažkokie mitiniai „keliautojai“, o ne pabėgėliai.

Pabėgėlių prievartaujamoms (pas 5 sulaikytuosius buvo pabėgėlių dokumentai) vokietėms Kiolno merė Henriette Reker pasiūlė priimti „elgesio kodeksą“. Šis Kodeksas rekomenduoja išlaikyti ištiestos rankos distanciją nuo pašalinių, nevaikščioti po vieną naktį, prašyti pas praeivius pagalbos jei būtų užpultos.

Toks pasiūlymas sukėlė milžinišką pasipiktinimų laviną Vokietijoje.

Frankfurter Allgemeine rašoma:

„Būrys jaunų vyrų medžioja moteris, ir rezultate moterys gauna Elgesio patarimus? Tai ne profilaktika, tai įžūlumas. Ne aukos, o potencialūs prievartautojai privalo peržiūrėti savo elgesį, o nusikaltėliai ir kiti kaltieji turi būti sulaikyti už jų poelgius“.

Deutsche wirtschafts nachrichten rašoma, kad „Angela Merkel gyvena paraleliniame pasaulyje“ Jos svajonės apie migrantų krizės sureguliavimą sprogo kaip muilo burbulas, o frazė „atviros sienos“ tapo Europai tikru košmaru.

Įvykiai Kiolne, iškėlė klausimą apie Europos saugumą visiškai į naują lygį ir turėjo priversti Merkel kelti aliarmą. Bet kanclerės reakcija buvo per daug nuosaiki. Tuos, kurie laukė iš Angelos Merkel aiškaus atsakymo arba kraštutiniu atveju užuojautos, ištiko nusivylimas, rašo laikraštis.

Merkel pareiškė pasipiktinimą ryšium su užpuolimu ir pažymėjo, kad jie reikalauja griežto atsako iš teisėsaugos organų pusės. Tik štai iki to laiko, kada kanclerė padarė pareiškimą, nuo užpuolimo momento praėjo apie penkias paras, tai reiškia, nusikaltėliai senai pasislėpė ir nukentėjusieji jau niekada nesulauks teisingumo.

Problema tame, rašoma straipsnyje, kad teisėsaugos priemonės neveikia tame šviesiame ir džiaugsmingame pasaulyje, kuriame apsigyveno Vokietijos kanclerė. Ji rekomenduoja žmonėms „atsukti kitą skruostą“. Vienok Merkel, matomai, pamiršo apie tai, kad ji yra ne kunigas, o valstybė vadovė, kurioje gyvena 80 milijonų piliečių, ir pirmoje eilėje turi imtis priemonių saugant savo tautą, juk būtent tam ir egzistuoja įstatymai.

Dabar su kiekviena diena tampa vis labiau akivaizdu, kad su savo „atvirų durų“ politika, už kurios kanclerė Merkel su užsispyrimu kabinasi, ji pažeidė Europos įstatymus ir ES piliečių teises. Nusikaltimai, įvykdyti Kiolne, parodė, kaip šiandien atrodo europinė realybė. Anksčiau ar vėliau Merkel turėtų išsiveržti iš savo išgalvoto pasaulio ir pamatyti, kad vyksta iš tikrųjų, rašo Deutsche wirtschafts nachrichten.

Algimantas Lebionka

http://sauksmas.lt/deutsche-wirtschafts-nachrichten-angela-merkel-gyvena-paraleliniame-pasaulyje.html