Ramūnas Karbauskis: Lietuva netrukus gali prarasti visų mūsų strateginių partnerių pasitikėjimą ir atsakomybės už tai vėl niekas neprisiims

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-24 21:10:00, skaitė 403, komentavo 9

Ramūnas Karbauskis: Lietuva netrukus gali prarasti visų mūsų strateginių partnerių pasitikėjimą ir atsakomybės už tai vėl niekas neprisiims

Kodėl G. Landsbergiui leidžiama veikti teroristinės Rusijos naudai? Dėl to, kad jis Landsbergis? Laikas visa tai sustabdyti, nes Lietuva netrukus gali prarasti visų mūsų strateginių partnerių pasitikėjimą ir atsakomybės už tai vėl niekas neprisiims.

Deja, bet Gabrieliaus ir jo svitos, kuri viešumoje apsimeta kovojanti su Rusija, veiksmai agresorei labiausiai šiandien ir padeda. Šio ministro komunikacijoje, jei ir yra kažkokia strategija, tai ji tikrai nenukreipta mūsų valstybės naudai.

Taigi, vertinant ne tik pastarųjų savaičių, bet ir visų šių dvejų metų konservatorių lyderių veiksmus, kuriais griauna ne tik Lietuvos ekonomines, bet jau ir gynybines galimybes, konservatoriai su savo partneriais tapo tikra dovana agresorei. 

Aš prieš porą dienų išplatinau viešą laišką Vokietijos ambasadoriui Lietuvoje ir atsiprašiau už mūsų begalvių valdžioje kalbas, kurios jau ėmė erzinti Vokietiją. Kad tai konservatoriai, pradedant G.Landsbergiu, baigiant ką tik Krašto apsaugos ministeriją palikusiu konservatorių viceministru, organizuoja sistemiškai ir suplanuotai, nekyla abejonių, ypač po vakar vėl specialiai manipuliatyviai paskleistų dvejonių dėl Vokietijos ir Lietuvos įsipareigojimų.

Ar normalu, kada tą pačią dieną susitinka Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių vadai, užsienio reikalų ministras pradeda viešai abejoti Lietuvos Prezidento ir Vokietijos Kanclerio susitarimais? 

Kyla tik klausimas, kodėl konservatoriai tai daro ir kodėl jiems svarbu kiršinti Lietuvą su Vokietija? Kad Lietuva, nelaimės atveju, turėtų kuo mažiau ją palaikančių valstybių, ypač gynybos klausimuose?

Prezidente G. Nausėda, ar dar ilgai leisite šitam arogantiškam, neišprususiam žmogui tyčiotis iš Jūsų ir kitų šalių vadovų? Kiek ilgai leisite šiam asmeniui išnaudoti užsienio politiką ir kenkti Lietuvos nacionaliniams interesams? Jei galite tai suvaldyti, tai suvaldykite, nes dabar susidaro vaizdas, kad G. Landsbergis dirba rusų žvalgybai, o Jūs tiesiog su tuo susitaikote!

Jei savo proto neužtenka, tai gal konservatoriai galėjo pasimokyti iš ukrainiečių, kurie savo susitarimų su NATO šalimis viešai neaptarinėja ir susitarimų detalių priešui neatskleidžia? O ką daro mūsų pseudo-patriotai valdžioje? Jie reikalauja atskleisti susitarimų detales, dar ims ir pareikalaus tikslių koordinačių, kur ir kada bus dislokuojami papildomi Vokietijos kariniai pajėgumai Lietuvoje? 

Tikriausiai nereikia pasakoti, kam ir kokiems tikslams reikalinga tokia informacija. Daugelyje šalių rusų karinė žvalgyba vargsta ieškodama tokių duomenų, o
Lietuvoje yra konservatoriai, kurie maloniai dalinasi tokia informacija viešoje erdvėje.

Neramina, kad kariuomenės generolui jau draudžiama viešai vertinti situaciją, kurią kuria Gabrielius ir kiti konservatorių „vanagiukai“. Jis tą nedviprasmiškai pasakė vakar. „Brigados buvimas arba nebuvimas yra politikų sprendimai ir aš tikrai šiandien nekomentuosiu, ką politikai nuspręs, nes kiek girdėjau, man tai negalima komentuoti“, - sakė gen. Valdemaras Rupšys.

Bet, klausant viso Lietuvos kariuomenės vado interviu po susitikimo su Vokietijos kariuomenės vadu, išlieka viltis, kad politikai politikams, o kariuomenė žino, ką ir kada darys. Vakar Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys dalyvavo dvišaliame susitikime su Lietuvoje besilankančiu Vokietijos kariuomenės vadu generolu Eberhard Zorn.

Jo metu kariuomenių vadai aptarė situaciją regione, atgrasymo ir gynybos planus, susijusius su Vokietijos karių rotacinėmis pajėgomis Lietuvoje. Vokietijos kariuomenės vadas Lietuvoje lankė savo karius. Vokietijos kariai pažymėjo, kad sąlygos Lietuvoje yra labai palankios. Vokietijos kariai yra Lietuvoje. Taigi, ramaus gražiausių žiemos švenčių laukimo ir viltingų kitų metų.