Trumpa vokiškos spaudos apžvalga: valdžia meluoja, ekonominė situacija blogėja, Merkel dienos baigiasi

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/sios-dienos... 2016-01-11 15:54:02, skaitė 2575, komentavo 0

Trumpa vokiškos spaudos apžvalga: valdžia meluoja, ekonominė situacija blogėja, Merkel dienos baigiasi

Gal Vokietija negali gyventi be fiurerio, negali gyventi be idioto valdžioje, be siekio susinaikinti? Gal tai natūraliai artėjanti vokiečių tautos mirtis, dėsninga, paremta gyvosios gamtos dėsniais?

Matyt taip yra. Gal vieną dieną, visai netolimą, grius tas išprotėjęs vokiškas mastodontas ir po savim palaidos visus ES lipčius, mintančius jo maisto likučiais? Iš to išaugs kažkas naujo ir nebūtinai geresnio. Nei konkurencingo, nei kultūringo, bet nuolatos tvirtinančio apie jokia prasme neužpildytą kvailystę, pasityčiojimą iš sveiko proto – „europines vertybes“, kurios neapima žmogaus teisės į žodžio ir spaudos laisvę, teisę į saugų gyvenimą, teisės į savo uždirbtą turtą, teisės į šeimą, vaikus, sveikatą, tautą, valstybę ir t.t. Tokias mintis sukelia įvykiai Vokietijoje, šios valstybės istorinė raida.

Bild: Policijai uždrausta sakyti tiesą?

Vokietijos dienraštis BILD kelia klausimą, kodėl Vokietijos valdžia tyli dėl pabėgėlių nusikaltimų, kodėl policija nesako visos tiesos apie įvykius sukrėtusius visą Vokietiją ir iškylančius į dienos šviesą?

Šiuo metu 22 įtariamieji padarę nusikaltimus Kiolne yra pabėgėliai prašantys Vokietijoje prieglobsčio. Jau sausio 2 d. policija turėjo 71 įtariamojo protokolus, kurių dauguma buvo pabėgėliai.

Aukštas Policijos valdininkas iš Desseno pasakė, kad „Bylos kriminalinių nusikaltimų, kuriuos padaro užsienio pilietybę turintys ir prieglaudos prašantys asmenys, yra nedelsiant slepiamos stalčiuje!“

Toliau jis pasakė: “Yra griežta generalinė valdžios linija, kad nepranešinėti apie teisės pažeidimus, kuriuos padaro pabėgėliai. Tiktai į tiesioginius MIP paklausimus turi būti duodami atsakymai“.

„Bet kokiu atveju ne kiekvienas nusikaltimas bus Vokietijoje paviešintas automatiškai – bet pasirinktinai, apie kai kuriuos nusikaltėlius sąmoningai nebus informuojama ir nusikaltimai klasifikuojami, kaip „ne laisvai spaudai““.

Tik dabar gaunami vis nauji pranešimai apie moterų išžaginimą iš visos Vokietijos:

Net Bilefelde vyko žaginimai. Pagal „Westfalen-Blatt” 500 vyrų jėga įsiveržė į diskoteką, užpuolė kelias moteris. Policija patvirtino seksualinės prievartos atvejus.

Baden-Viurtemberge keturi pabėgėliai (14-21) iš Sirijos išžagino dvi merginas per naujuosius metus (14,15) Vaulyje prie Reino. Tiktai 7 sausio policija paskelbė apie bylą, tiktai po to, kai buvo keli žurnalistų paklausimai.

Štutgarte irakietis (20) kartus su draugu naujametinę naktį išprievartavo jauną merginą.

Saksonijoje buvo 2015 Vidaus reikalų ministro Marko Ulbigo žodžiais buvo priskaičiuota „1006 smurtiniai nusikaltimai ir nusikaltimai prieš asmeninę laisvę“ pabėgėlių prieglaudos namuose, jų tarpe vienuolika bylų dėl pasikėsinimo nužudyti arba žmogžudystės. Iš jų tiktai apie tris buvo paskelbta. Aštuonios seksualinės prievartos ir išžaginimo, dalinai vaikų, bylos liko po spyna.

Die Welt. Bavarijos finansų ministras Söder: „Matomai susiformavo paralelinės visuomenės“.

Ministras reikalauja didesnės pagarbos policijai ir Konstitucijos gynimo. Jis perspėja apie destabilizacijos pavojų augant Merkel politikos ir santykių su pabėgėliais kainai.

Kalbėdamas apie Kiolno įvykius ministras pasakė: “Piliečiai sunerimę, pasipiktinę ir šokiruoti. To dar nebuvo Vokietijoje. Ir kažkas panašaus niekada neturi pasikartoti. Piliečių gynimas yra pagrindinė valstybės užduotis. Jeigu valstybė nepajėgi apginti piliečius jos skrydis baigtas“.

„Reikia prisipažinti, kad susiformavo paralelinė bendruomenė, kad integracija niekur neveikia“.

Ministras pasakė, kad „Iš tikrųjų, finansinė valstybės padėtis yra labai įtempta. Bavarija nedaro naujų skolų ir gali padengti net senas skolas. Kitos žemės priverstos skolintis arba nori kelti mokesčius. Mes kategoriškai prieš“.

Paklaustas apie biudžeto politiką Söder pasakė: „Kai mes vėl darome skolas dėl neribojamos imigracijos, ir norime suvaldyti situaciją, mes turime nukirpti išlaidas medicinos paslaugų arba pensijų, tai integracijai neatneša jokios naudos. Kyla socialiniai nesklandumai visu pirma ir krenta visuomenės pajamos. Nes ant silpnų pečių integracija negalima“.

Į klausimą, kaip galima stabilizuoti situaciją ministras atsakė: „Ribojant imigraciją. Už tai atsako federalinė vyriausybė. Jeigu federacija nevykdo šiuos apribojimus, ji turi aprūpinti, kraštiniu atveju, papildomais pinigais, kurių prireiks, kad pašalinti pasekmes“.

„Bavarija skirs 2015 ir 2016 metais apie 4,5 milijardus eurų pabėgėliams. Už šiuos pinigus būtų galima pastatyti du ar kelis universitetus, kelis tūkstančius būtų. Papildomas milijonas žmonių atneš ir socialinė rūpybos pokyčius. Todėl mums reikia sumažinti imigraciją“.

„Viršutinė riba – 200 000 pabėgėlių“.

Saarbruecker-zeitung. Merkel dienos baigiasi.

Vokietijos kanclerė praranda Vokietijos politikų paramą. Uždarame valdančiosios partijos pasitarime jai užsiminė, kad laikas spręsti pabėgėlių klausimą.

Merkel atsisako nuo Bavarijos premjero, CDU/ CSU valdančiosios koalicijos partnerio Horst Zeehoferio reikalavimo apriboti pabėgėlių skaičių iki 200000.

„Jeigu Merkel greitai nesiims kontroliuoti situacijos, tai gali tekti padaryti be jos”, rašoma straipsnyje.

Šiandien Merkel režimas išvaikė tuos, kas protestavo prieš pabėgėlių smurtą Naujametinę naktį.

Atsirado ir gausios policijos pajėgos, ir vandens patrankos, kurių nebuvo tramdant vokiečių prievartautojus pabėgėlius. Sunku ką nors įsivaizduoti idiotiškesnio ir šlykštesnio. Kiek ilgai vokiečiai kentės išsigimusios Merkel chuntos terorą?

Algimantas Lebionka

ŠALTINIS