Erika Palšauskaitė Švenčionienė: Karas informacinėje erdvėje ne mažiau svarbus, tam nukreiptas svarus finansų srautas

Autorius: Erika Palšauskaitė Švenčionienė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-12 02:16:00, skaitė 180, komentavo 1

Erika Palšauskaitė Švenčionienė: Karas informacinėje erdvėje ne mažiau svarbus, tam nukreiptas svarus finansų srautas

Karas informacinėje erdvėje ne mažiau svarbus, tam nukreiptas svarus finansų srautas. Galioja ir atitinkamos taisyklės, apie Rusiją, jos partnerius tik neigiamai , Ukrainai tuo tarpu, pateikiama rožinė ateities perspektyva.

Zelenskis - dirbtinai iškelta žvaigždė, kurio nuopelnas , gebėjimas nuolankiai tarnauti esamų laiku ir reikiama linkme, tiksliau pasistengti padaryti viską, ko iš jo reikalaujama. Greta formuojamas Putino įvaizdis, kuriame bandoma silpninti jo prezidentinės galias.

Šiais veiksmais , naikinami bet kokie geros ir saugios kaimynystės tiltai, kurie būtų Lietuvos ekonominio klestėjimo bei politinio saugumo pagrindu. Lietuva, šioje grėsmingos situacijoje, nebeturi savojo valstybinio statuso. Politinis žaidimas, be kurio pasaulio valdytojai neįsivaizduoja laisvalaikio, kuriame gyvi veikėjai, tikros netektys, suteikia išgamoms adrenalino, plinta ir apima vis platesnes teritorijas. Bado žaidynės realybėje vyksta jau senokai ir situacija vis sunkinama, žaidimas be taisyklių įsibėgėjo. Ar turime drąsos tai pripažinti? Ar norime tai pripažinti? Zelenskis planuoja sausio 13 apsilankyti Lietuvoje. Ko prašys Ukrainos prezidentas ,vizito Lietuvoje metu, koks jo tikslas, kokios pasekmės Lietuvai? Lemtingą G.Nausėdos frazė ,, karą laimėsime mūšio lauke'' , kelią siaubą ir nerimą, kokiame mūšio lauke, kas kariaus, kokiu tikslu?

Ar Lietuva oficialiai pranešė, kad dalyvauja karinio konflikto veiksme? Informacija iš mūšių zonos nedžiuginanti, žuvusiųjų sąrašuose daug lietuvių, latvių, lenkų. Už kokias idėjas jie žuvo, ar vis tik tai buvo eiliniai samdiniai, tokių būdu bandę praturtėti? Valstybės kuruojamose medijose vienakryptė informacija. Egzistuoja begalinė baimė įvairiapusio žinių srauto, nes kas valdo informaciją ,tas yra tikrasis padėties šeimininkas, dedamos visos pastangos riboti informacijos srautus valstybiniu lygiu.

Eilinis feisbuko diskusijų dalyvis, drįsęs suabejoti Ukrainos konflikto kilme, gauna bausmę, informacinio lauko panaudos ribojimą. Lietuvos administratoriai griežtai nubrėžė linijas, mums pasakyta, kas mums galima! Pavieniai narsuoliai, bandantys išreikšti kitą mintį, organizuotai naikinami. Auksinis milijardas puikiai tvarkosi planetoje.Bandote kovoti už žmonijos lygiavertiškumo ir socialinio teisingumo įprasminimą, galite likti už matricos ribų, esate skelbiamas tėvynės išdaviku, tautos priešu, jums uždedamos visos įmanomos valstybės adminų sukurtos sankcijos, nuo bankinių paslaugų ribojimo iki teisės į darbą, laisvo, judėjimo.

Šiandien aš esu tame ribotuve, rytoj jame galite atsidurti jūs. Ar pagalvojate, kodėl mestos nemažos pajėgos istorijos naikinimui, kitaminčių užčiaupimui, šalyje, save vadinančia ,demokratijos saugotoja? Aš nesustosiu, mano tikslas ,diplomatijos keliu išsaugoti Lietuvos galimybę atgauti suverenumą, kurį praradome stodami į Europos sąjungą ir karinį Nato aljansą. Pirminis referendumas, kuriame , tautos valia, pritarta suvereniai Lietuvai, leidžia mums kurti naują istorijos puslapį ir remiantis pradiniu tautos sprendimu, nušalinti esamą neteisėtą vyriausybę.

Visą tiesą jūs dar galite perskaityti patys, dar nepilnai sunaikinti 1991 metų dokumentai, referendumo rezultatai.Turime visas teisines galimybes paskelbti pasauliui padarytus teisinius nusikaltimus , pažeidimus ir pasirinkti naują Lietuvos kryptį, kryptį link pilno suverenumo .

Erika Švenčionienė, kandidatė į suverenios Lietuvos valstybės prezidentus.