Vokietija: migrantas iš Eritrėjos papjovė 14-metę, jos draugę sunkiai sužeidė

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-12-07 17:40:00, skaitė 309, komentavo 8

Vokietija: migrantas iš Eritrėjos papjovė 14-metę, jos draugę sunkiai sužeidė

Vokietijos Badeno-Viurtembergo žemėje esančiame Illerkirchbergo mieste, kuriame yra 5000 gyventojų, 14-metę mergaitę pakeliui į mokyklą peiliu subadė migrantas iš Eritrėjos. Mergaitė buvo nuvežta į ligoninę, tačiau dėl sunkių sužalojimų gydytojams nepavyko išgelbėti jos gyvybės.

Pirmadienio rytą apie 7.30 val., kuomet mokinės ėjo į mokyklą, prie mergaičių priėjo 27 metų vyras, iš prieglobsčio įstaigos, ir be jokios priežasties smogė smogė peiliu vienai iš merginų žemiau krūtinės, o kitai smogė į pilvą. 14-metė mergaitė tą pačią dieną mirė nuo sužalojimų, kita mergaitė sunkiai sužeista ligoninėje. Po nusikaltimo nusikaltėlis pabėgo į netoliese esantį prieglobsčio prašytojų būstą. Netrukus tame pačiame prieglobsčio prašytojų būste buvo sulaikytas 27 metų eritrėjietis. Taip pat buvo paimtas peilis, kuris galėjo būti nužudymo įrankis. 

Sulaikius peiliu ginkluotą afrikietį, policija pirmoji viešai paragino "nesiimti jokių bendrų įtarinėjimų prieš svetimšalius, apsaugos prašytojus ar prieglobsčio prašytojus apskritai, neskatinti ir nepalaikyti tokių įtarinėjimų". Badeno-Viurtembergo CDU parlamentinės partijos lyderis Manuelis Hagelis (CDU) tviteryje parašė: "Esu priblokštas dėl šiandien įvykusio išpuolio prieš dvi moksleives #Illerkirchberge, Alb-Donau rajone. Viena iš mergaičių nuo patirtų sužalojimų mirė. Mintimis esu su aukomis ir jų šeimomis. Šis žiaurus aktas turi būti kuo greičiau išspręstas!"

Pastaraisiais metais Vokietiją užgriuvo išpuolių, susijusių su migrantais, banga.

Vos praėjusį mėnesį vienas siras peiliu subadė autobuso vairuotoją, kai jo paprašė bilieto. Spalio pabaigoje migrantas iš Jordanijos kelis kartus peiliu smogė ukrainietei moteriai, o paskui "ramiai" nuėjo valgyti keptų bulvyčių ir dešrelių. Taip pat spalio mėn. migrantas iš Somalio gatvėje peiliu subadė du vyrus, vienam jų nupjovė ranką ir išpuolio metu šaukė "Allahu Akhbar".

AVvXsEiAsZvgbIBmA0aiy6SPF2_536yvGuuW2SIRjzHFOuGzjMKcJb57DHC4vRZoSHuQIlPZak929u6LB47lT77KAlz4cAxP-4rMFM4MCJmGXKgbOVKCdspLq4UGsJvFkU55W-r9c_JOTR2hWkwysXRMfCSfKmhzQXj7D-gLpiLkY5VAQ_5BOiXUw3okIfic=w456-h343

Rugpjūtį migrantas iš Sirijos peiliu subadė imigracijos biuro, vadinamo "Integracijos namais", darbuotoją Vupertalyje. Praėjusiais metais viena sodininkė buvo beveik nužudyta ir patyrė sunkius kognityvinius sutrikimus po to, kai ją žiauriai subadė afganų migrantas vien dėl to, kad ji buvo moteris ir dirbo darbą, o afganų migrantas tam prieštaravo.

Kasdien Vokietijoje įvykdoma daugiau kaip 50 išpuolių su peiliais, o 39,4 proc. nusikaltėlių yra užsieniečiai, nors jie sudaro 12,5 proc. gyventojų.

Šaltiniai:

https://ansage.org/deutsche-maedchen-sterben-zweimal-erst-durch-den-taeter-dann-durch-das-system/

https://rmx.news/article/14-year-old-german-schoolgirl-stabbed-to-death-by-eritrean-migrant-shocked-parents-reportedly-put-under-sedation/