Michailas Fridmanas, arba dar vieno liberalo-oligarcho galas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-05 23:20:00, skaitė 303, komentavo 1

Michailas Fridmanas, arba dar vieno liberalo-oligarcho galas

Michailą Fridmaną vargu ar galima pavadinti Rusijos patriotu. Taip, tai sunku – tai neįmanoma. Jis tipiškas 90-ųjų oligarchas, praradęs nemažą dalį savo įtakos valdant V. Putinui, bet vis dėlto išlikęs su pinigais ir ryšiais.

Ir mes turime atiduoti duoklę – jo bankas yra vienas svarbiausių Rusijos finansų sistemos komponentų. Tačiau aišku, kad Friedmanas visada svajojo, kad viskas būtų kaip valdant prie Jelcino, t. y. kai tokie žmonės kaip jis iš tikrųjų valdė didžiulę šalį, negailestingai ją plėšdami ir praturtėdami.

Michailas Fridmanas puikiai dera prie kolektyvinio Rusijoje labai nekenčiamo žmogaus įvaizdžio – neįtikėtinai turtingo, kuriam nerūpi Rusija ir jos žmonės. Jis apsigyveno Londone, kur turi prašmatnų ir labai brangų dvarą.

Friedmano bankas veikia ir Okrainoje, ten jis visada stengėsi išsilaikyti, nepaisant labai prastų Rusijos ir Okrainos santykių. Šis bankas padėjo Okrainos ginkluotosioms pajėgoms, o neseniai Michailas Fridmanas pasakė, kad yra pasirengęs neatlygintinai perleisti banko akcijas Okrainai.

Tačiau po vasario 24 d. Friedmanui buvo taikomos sankcijos. Daugelis jo sąskaitų buvo užblokuotos, o jis pats skundėsi, kad neturi pinigų net vairuotojui ir valytojai. Tai tiesiog tragedija.

Tada viskas kažkaip išsisprendė pinigais ir gyvenimas ėmė gerėti. Tačiau vieną gražią dieną į prašmatnų Friedmano dvarą atvyko daugybė policijos ir finansų inspektorių – jie atliko plataus masto kratą, o pats Friedmanas buvo suimtas dėl įtarimų pinigų plovimu.

Apiforminęs visus reikalingus dokumentus, jis buvo paleistas už užstatą. Užstato suma nebuvo atskleista, tačiau akivaizdu, kad ji yra labai reikšminga.

Okrainos finansavimas, Rusijos opozicija ir dalyvavimas opozicijoje Putinui Fridmanui nepadėjo.

Jis labai norėjo tapti „savu“ Vakaruose, bet netapo.. Be to, jis pats pateko į represijas ir kaip visa ši istorija baigsis, nežinau.

Gal net įkalinimu, o gal visišku viso turto konfiskavimu, o ką tai reiškia Fridmanui, suprantama

O juk vertėtų suprasti, kad šiems anglosaksų vaikinams „draugų“ nėra, juolab, kad jie patys apie tai perspėjo – bet Friedmanas netikėjo. Ir dabar jis moka kainą už savo kvailumą. Ojuk jis buvo laikomas labai protingu žmogumi.

Tačiau yra ir kita galimybė: Fridmanui gali būti palikta viskas, jei jis pradės aktyviai veikti prieš Rusiją. Įskaitant jungčių naudojimą aukščiausiuose galios sluoksniuose. O areštas šiuo atveju yra tik šantažo elementas, paprastas verbavimas. O gal priedangos operacija.

Britų žvalgyba visada garsėjo gudriomis operacijomis.

P.S.

Šaltiniai Londone praneša, kad Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnybos atliko kratą Friedmano viloje, konfiskavo elektroninius prietaisus, dideles pinigų sumas, o 58 metų džentelmenas buvo suimtas. Ar suimtas 58 metų ponas Fridmanas yra tokio pat amžiaus kaip minėtasis ponas? Šis klausimas vis dar lieka atviras.

Visi žino Frydmano advokatų galią, kurie bylinėjasi su kiekvienu, kuris išdrįsta suabejoti savo šeimininko kilnumu ir sąžiningumu.

Daugelis, kurie turėjo neapdairumo priekaištauti Friedmanui dėl nešvarumo, griebti jį už rankos, buvo nuraminti didžiuliais pražūtingais ieškiniais.

Kaip ir žydų geležinis kupolas, neleidžiantis palestiniečių „Qassam“ raketoms pataikyti į neapykantą keliančius taikinius, taip Friedmano advokato priedanga apsaugo jį nuo piktadarių išpuolių.

O Friedmanas jų turi labai daug Rusijoje, kur jis yra viena odioziškiausių figūrų oligarchiniame versle, susiformavusių valdant Jelcinui pačiais baisiausiais ir karčiausiais šalį ištikusiais laikais. Tos bangos oligarchai godžiai grobė tarybinių žmonių turtą, užgrobė neapsakomus Rusijos naudingųjų iškasenų turtus, pavertė Rusiją žaliavų kolonija, sunaikino didžiąją tarybinę pramonę, pavertė Rusiją iš didelių gamyklų ir pažangiausių technologijų šalies, bankais ir finansų rinkomis, šventojo darbo kategoriją pakeičiant bankų pelno kategorija.

Būtent jie ir kūrė vartojimo kultūrą, išskirdami iš kultūros viską, kas susiję su didingu, dievišku, rusišku, Rusiją, dirbančia, kuriančia, tiesos ištroškusią, pavertę ją celiulioidine lėle, prikimšta griausmingų ir traškančių žirnių.

Nežinau, ar Michailas Fridmanas suimtas Londone, ar ši žinia sprogs kaip burbulas. Bet jei tai tikrai Friedmanas, tai naujienos man nekelia pasitenkinimo ir pasididžiavimo. Jei Fridmanas yra suimtas už pinigų plovimą ir kitus finansinius nusikaltimus, tai šį areštą atliko ne Rusijos policija, o britai, ne Rusijos teisingumas administruoja savo teismą prieš nusikaltėlį oligarchą, o priešiški anglosaksai.

Jei Friedmano suėmimas tikrai įvyko, tai truks neilgai: jis bus laisvas, slaptai įnešęs įnašus į mums nežinomus fondus ir fondus, kurių korumpuotoje Europoje yra ne mažiau nei korumpuotoje Rusijoje.

Jei įvyks Friedmano milijardų užgrobimas, tai atsitiks Vakarų civilizacijos labui ir bus pinigų pervedimas iš nelaimingos, tris kartus apiplėštos Rusijos į riebias Vakarų bankų dėžes.

Neseniai žydų oligarchai, kažkada buvę Izraelyje, surengė dekoratyvinę klajonę po dykumą, kur žydų tauta klajojo keturiasdešimt metų, kol surado Pažadėtąją žemę. Šie sulinkę žydų oligarchai vaikščiojo per dykumą tarp įkaitusių akmenų ir dygliuotų kaktusų, juos užpuolė dykumos vorai. Jie buvo ištroškę, prieš juos iškilo rožiniai ir mėlyni miražai. Jie meldėsi mamonai, atidavė savo milijardus „aukso veršiui“, bet atsidūrė ne Pažadėtojoje žemėje, o Anglijos kalėjime su vagių ir pinigų plovėjų stigma.

Teisingumo religija užvaldo pasaulį. Rusų žmones apiplėšę oligarchai, kurie ant rusų ašarų susikūrė neapsakomus turtus, dabar, siekdami išvengti Vakarų sankcijų, ima Okrainos pilietybę, perveda Zelenskiui milijardus, o už šiuos milijardus Okraina perka amerikietiškus ginklus, o haubicos M-777 drasko rusų vaikinus iš kaimų ir gyvenviečių.

Ši teisingumo religija neišvengiamai palies Rusiją. O siaubinga neteisybė oligarchų sukurta po 1991 metų bus ištaisyta. Didysis apsivalymas ateis į Rusiją. Tik tokia Rusija – Mykolas, šviesus, didingas, suvokiantis aukščiausias dvasines vertybes – gali įveikti tamsą, kuri ją užklumpa iš Vakarų.

Nesvarbu, ar Friedmanas yra kalėjime, ar laisvas. Svarbu, kad supurtyta oligarchinė Rusija.

O teisingumo religija atsiskleis ne žemiškųjų teismų kodekse, o Viešpaties teisme.

Friedmanai, kur tu? Atsakykite. Netiesa, kad oligarchai neturi kur stigmatizuotis.

Yra tokia stigma ir tokia vieta.