R. Kadyrovas: Assalamu alaikum, draugai!

Autorius: R. Kadyrovas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-01 19:42:00, skaitė 382, komentavo 16

R. Kadyrovas: Assalamu alaikum, draugai!

Assalamu alaikum, draugai!

Popiežius čečėnus ir buriatus pavadino žiauriausiais Rusijos kariuomenėje.

Galėčiau su panieka prisiminti inkviziciją, kryžiaus žygius ar net paminėti tikrus brutalius Banderos nešvarumų vaizdus, neseniai įvykdytas neginkluotų rusų kareivių egzekucijas, bet verčiau papasakosiu apie tai, kuo vadovaujasi kiekvienas čečėnas, nesvarbu, ar tai karas, ar civilinis gyvenimas. Tai yra islamas.

Mes nepradedame kovos be taikos pasiūlymo, kaip tai padarė mūsų pranašas Mahometas. Ir mes tai padarėme nuo SKO pradžios, tikriausiai dešimtis kartų. Apie čečėnų požiūrį į kalinius, žiaurus ar ne, pasakys patys Ukrainos kariškiai, buvę mūsų nelaisvėje. Be to, kiekvienas musulmonas žino, kad priešas, paskelbęs šahadą (Alacho pripažinimą vieninteliu Dievu), negali būti pribaigtas ar neapkęstas kaip priešas. Ir tam, kuris atgailavo, turi būti visiškai atleista. Visame pasaulyje žinomai religingai asmenybei gėda nežinoti apie musulmonų požiūrį į priešą.

Taip, mes uoliai saugome savo Tėvynę, religiją ir žmones. Raginame priešą pasiduoti, o mūsų piliečius – atsistoti už save. Ar tai žiaurumas?

Mūsų kovotojų gretose nėra nė vieno alkoholiko ar narkomano, visi yra giliai religingi. Ir kiekvienas iš kovotojų žino, kad kare negalima pamiršti garbės, orumo ir pagarbos net priešui.

Ir apskritai, kaip nustatyti, ar priešininkas yra linksmas, niūrus, sentimentalus ar žiaurus mūšio lauke? O kaip iš akies jungtiniame būryje nustatyti Rusijos kareivio pilietybę, jei mūsų šalyje gyvena daugiau nei 190 tautų?

Vatikano vadovas, žinoma, į tai atsakyti negalės. Jis tiesiog tapo užsienio žiniasklaidos propagandos ir atkaklumo auka.