Žmonijos eros pabaiga: E. Maskui duota užduotis žmones paversti kiborgais?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zmon... 2022-12-01 19:09:00, skaitė 322, komentavo 8

Žmonijos eros pabaiga: E. Maskui duota užduotis žmones paversti kiborgais?

Verslininkas Elonas Maskas trečiadienį teigė, kad jo įmonė „Neuralink“ per šešis mėnesius planuoja implantuoti pirmąjį lustą į žmogų – šis galės naudotis kompiuteriu ir telefonu be rankų pagalbos.

„Manome, kad galbūt po šešių mėnesių galėsime implantuoti pirmąjį [lustą] žmogui“, – per spaudos konferenciją kalbėjo A. Maskas. Verslininkas pažadėjo, kad įmonė elgsis atsargiai, ir patikino, kad jau ankstesnių panašių tyrimų metu buvo imtasi reikiamų atsargumo priemonių implantuojant lustą gyvūnams.

Verslininkas pažymėjo, kad dauguma dokumentų, reikalingų leidimui gauti, jau yra pateikti JAV maisto ir vaistų administracijai.

„Neuralink“ startuolį Maskas sukūrė 2016 metų liepą, siekdamas sujungti pirmaujančių ekspertų pastangas kuriant neuronines sąsajas ir kuriant robotus, leidžiančius visiškai automatiniu režimu į smegenis implantuoti beveik neribotą skaičių elektrodų. Ilgainiui, anot verslininko, tokios neuroninės sąsajos leis žmogui tapti kiborgu, galinčiu atsispirti dirbtiniam intelektui, taip pat padės išmokti tiesiogiai valdyti kompiuterį pasitelkiant minties jėgą.

2021 m. vasario mėn. „Neuralink” atliko lusto tyrimą su beždžionėmis. „Neuralink“ teigimu, ryšys su lustu vyksta per „iPhone“. Ekspertai ištyrė ir iššifravo nervinės veiklos ryšį su tam tikrais veiksmais, tai leido atkurti grįžtamąjį ryšį. Taip beždžionė buvo išmokyta perkelti žymeklį ekrane be vairasvirtės pagalbos.

SN inf.