Iššovė liberalas Lydeka: ragina mažinti mūsų strateginį pažeidžiamumą ir ginti vertybes

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/issove-li... 2022-11-30 20:23:00, skaitė 299, komentavo 4

Iššovė liberalas Lydeka: ragina mažinti mūsų strateginį pažeidžiamumą ir ginti vertybes

Liberalas A. Lydeka (su barzda ir be plaukų).

Liberalas Arminas Lydeka dalyvaus Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto rengiamame posėdyje dėl Europos Sąjungos užsienio ir saugumo politikos iššūkių ir Europos Parlamento Specialiojo komiteto užsienio šalių kišimosi į visus demokratinius procesus Europos Sąjungoje, įskaitant dezinformaciją, klausimais tarpparlamentiniame posėdyje.

Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto posėdyje bus aptartos galimybės ir siekis labiau susitelkti, kad būtų galima užtikrinti Europos Sąjungos politiką ir pozicijas tam tikrais klausimais, ypač kai susiduriama su augančia kitų valstybių įtaka. Bus kalbama bendradarbiavimo su Europos Sąjungos (ES) sąjungininkais ir partneriais prioritetų klausimu.

Kaip pabrėžia Seimo narys A. Lydeka, ES turi dar kartą patvirtinti savo požiūrį ir ginti savo vertybes.

„Jei norime apginti savo interesus ir spręsti pasaulinius iššūkius – klimato kaitą, aplinkosaugą, sveikatą, – turime paspartinti savo darbą mažindami priklausomybę ir strateginį pažeidžiamumą, įvairindami tiekimo šaltinius ir didindami vidinį atsparumą. Tai taikoma žaliavoms ir puslaidininkiams, kurie yra labai svarbūs ekologijai“, - pasakė A. Lydeka.