Niūrią Lietuvos gyventojų nuotaiką kelia gerėjančios žinios iš kariaujančios Ukrainos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/niuria-li... 2022-11-28 15:42:00, skaitė 340, komentavo 9

Niūrią Lietuvos gyventojų nuotaiką kelia gerėjančios žinios iš kariaujančios Ukrainos

Įspūdingu mėnesiniu atlygiu iš mokesčių mokėtojų pinigų didžiuotis galinti valstybinio transliuotojo vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Intensyviai, nuo ryto iki vakaro skelbiama propaganda, melas ir manipuliacijos neįtikina Lietuvos gyventojų – toks įspūdis susidaro po paskelbtos apklausos, kurią atliko „Baltijos tyrimai“.

Vos 15 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad šalyje situacija gerėja, o 84 proc. galvoja priešingai, skelbia valstybinis transliuotojas. Pabrėžiama, kad visuomenėje jaučiamos niūrios nuotaikos dėl ekonomikos ir grįžta mintys apie emigraciją.

Apie tai skelbiama valstybinio transliuotojo analitinėje analizėje „Yra daug nežinomųjų“: bendrą situaciją šalyje Lietuvos žmonės mato niūriau nei savo miestuose“.

Tačiau Mykolo Romerio universiteto (MRU) Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto profesorius Povilas Aleksandravičius atskleidė, kad šiek tiek padidėjusį optimistiškiau nusiteikusių gyventojų skaičių lėmė ir pagerėjusios žinios iš kariaujančios Ukrainos.

Informuojama, kad optimizmą žmonėms didina ir šiek tiek sušvelnėjusios energijos kainos.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto docentė Aistė Lazauskienė „jaunimas truputį optimistiškesnis, jaunesni žmonės kiek labiau linkę balsuoti už Laisvės partiją ar Tėvynės sąjungą (Žmonių partijąekspertai.eu past.)“.