Iš JAV – labai liūdnos naujienos Ukrainai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/is-j... 2022-11-18 17:08:00, skaitė 599, komentavo 15

Iš JAV – labai liūdnos naujienos Ukrainai

Dabartinė JAV administracija, išleidžianti milijardus dolerių Ukrainai paremti, „kariauja įgaliotinį karą“ su Rusijos Federacija. Tokią nuomonę ketvirtadienį spaudos konferencijoje išsakė JAV Kongreso Atstovų rūmų narė Marjorie Taylor Greene (respublikonė, iš Džordžijos valstijos). Ji Ukrainą pavadino 51-ąja JAV valstija.

Marjorie Taylor Greene prieš rinkimus yra pasakiusi, kad: jei laimės respublikonai, Ukraina negaus nė cento

Minėta spaudos konferencija buvo surengta Greene iniciatyva žemiesiems rūmams pateiktos rezoliucijos dėl Kongreso pagalbai Ukrainai skirtų lėšų panaudojimo kontrolės. Visų pirma, įstatymų leidėjai reikalauja, kad Vašingtono administracija per 14 dienų pateiktų jiems atitinkamus dokumentus ir kitą medžiagą dėl finansinės ir karinės pagalbos, skirtos Kijevui vadovaujant JAV prezidentui Joe Bidenui.

Kaip pažymėjo Greene, pastaraisiais mėnesiais Ukrainai paremti buvo išleista milijardai dolerių. „Su pinigais, kuriuos siuntėme į Ukrainą, jau galėjome užtikrinti savo sieną, bet to nedarome“, – kalbėjo respublikonė, turėdama omenyje nelegalių migrantų srauto problemą JAV pietinėje pasienio pusėje. „Nekreipiame dėmesio į pavojų mūsų pasienyje, krizę mūsų nacionaliniam saugumui <…>, kol visiškai saugome kitos šalies sieną, taip pat kariaujame įgaliotinį karą su Rusija“, – pridūrė Greene

„Manau, kad Amerikos žmonės ir mokesčių mokėtojai nusipelno žinoti, kodėl Bideno administracija ir šis Kongresas (dabartinis Kongresas turi demokratų daugumą abiejuose rūmuose) yra taip suinteresuoti finansuoti Ukrainos sienų gynybą, o ne apsaugoti mūsų sienas“, – sakė ji.  Kalbėdama apie Kijevui skirtos pagalbos mastą, ji svarstė, ar Ukraina tapo 51-ąja JAV valstija. „Ar žinojote, kad finansuojame ir Ukrainos biudžetą? Pagalba skiriama 11,8 mlrd. dolerių, įskaitant tiesioginę biudžeto paramą. Klausimas: Ukraina dabar yra 51-oji JAV valstija? Vladimiras] Zelenskis mūsų vyriausybėje? – reziumavo respublikonė.

SN inf.