Budbergytė ryžtasi sostinę ištraukti iš duobės ir pasirūpinti sunkiai gyvenančiais vilniečiais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/budbergyt... 2022-11-14 19:52:00, skaitė 263, komentavo 6

Budbergytė ryžtasi sostinę ištraukti iš duobės ir pasirūpinti sunkiai gyvenančiais vilniečiais

Rinkimų programą ir šūkį „Metas pasirūpinti Vilniumi!“ pristačiusi socialdemokratų kandidatė į sostines meres Rasa Budbergytė pasakė, kad išrinkta visą dėmesį sutelktų į miestiečių gyvenimo kokybės gerinimą, nes tokių investicijų grąža yra didžiausia.

„Matau Vilnių kaip talentų, žinių bei darbo vietų, o svarbiausia – žmonių traukos centrą. Kaip miestą, kuris užtikrintų sąlygas žmonėms gyventi oriai ir kokybiškai“, - atskleidė politikė.

Pasak moters, „Vilniuje darosi vis sunkiau išgyventi“.

„Jaunos šeimos priverstos mokėti tūkstančius už savo mažųjų priežiūrą ir mokslą. Pensininkai praktiškai nebeišgali padengti milžiniškų šildymo sąskaitų. O tie, kas naujai atvyksta ir siekia čia pradėti savo gyvenimą, neranda būsto už prieinamą kainą. Daugiabučių renovacija irgi įstrigusi. Menksta ir vilniečių bei jų vaikų galimybės sportuoti ir kitaip save lavinti. Antai Lazdynų baseino įgyvendinimas jau vėluoja tris metus, nacionalinio stadiono kaina ir statybų terminai yra tiesiog protu nesuvokiami, kogeneracinė jėgainė taip ir liko nepastatyta. Šios problemos yra miesto vadovų neveiklumo ir neūkiškumo rezultatas“, - kritikos sostinę valdantiesiems pažėrė R. Budbergytė.

Ji neslėpė, kad yra „pasirengusi užtikrinti ypatingai tamprų ryšį tarp Vilniaus savivaldybės ir Seimo ir Vyriausybės“.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.