Visiems reikia gerbti demokratiją, taip pat ir liberalams bei socialistams

Autorius: Blogeris Zeppelinusas, Jolanta Miškinytė Šaltinis: https://www.facebook.com/jolan... 2015-12-24 00:54:13, skaitė 2999, komentavo 0

Visiems reikia gerbti demokratiją, taip pat ir liberalams bei socialistams

Blogeris Zeppelinusas

Lenkijoje demokratiniuose rinkimuose absoliučią daugumą iškovoję politikai ėmė ir sutvarkė beišsigimstančią niekieno nerinktą valdžios ataugą - mūsų Konstitucinio teismo analogą.

Tiesiog sureglamentavo jo veiklą taip, kad šis kvaziteisminis organas nebegalėtų viršyti savo kompetenciją ir nebebandytų vadovauti kitoms valdžios šakoms.

Įdomu, ar mūsų politikai kada nors sugebės pasekti kaimynų pavyzdžiu ir pastatys įsijautusius į aukščiausių valdovų vaidmenį Konstitucinių Dvasių Žynius? Ar taip ir leisis šokdinami, kaip girta pana kaimo gegužinėje?

Jolanta Miškinytė

Tankai po Lenkiją tikrai nevažinėja, vyksta normaliausias gyvenimas, lenkų Seimas kaip įprasta kunkuliuoja kovose, žiniasklaida darbuojasi kaip įprasta aštriai; o ji čia stipri, tiek pozicinė, tiek opozicinė.

Todėl tik juokas ima skaitant tokius apokaliptinius pranešimus: Padėtį Lenkijoje jau vadina perversmu: priimtas prieštaringas įstatymas

Jeigu EP vadovui socialistui ir karštam ES federalistui M.Schultzui nepatinka Lenkijos rinkimų rezultatai, tai jam reikėtų dėl to kaltinti demokratiją. Naujoji valdžia išrinkta laisvuose demokratiškuose rinkimuose, didžiule balsų persvara ir savo programinius nutarimus Seime priima demokratiška balsų dauguma.

Kad Lenkijoje nėra jokio baisaus perversmo, liudija ir laisvi ginčai, ir protesto demonstracijos tų, kurie kritikuoja naująją valdžią. Niekas jų nevaiko ir nešaudo. Tiesa, apie neseniai vykusią dvigubai didesnę valdžios palaikymo demonstraciją čia nerašoma. Bet tai smulkmena.

Esmė - kai lenkams šita valdžia nebetiks, jie tokiuose pat laisvuose rinkimuose išrinks kitus politikus. Visiems reikia gerbti demokratiją, taip pat ir liberalams bei socialistams, užuot skelbus pasaulio pabaigą vien dėl to, kad tąkart pralaimėjai rinkimus.