Italija stabdo ginklų tiekimą Ukrainai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ital... 2022-11-10 19:49:00, skaitė 192, komentavo 0

Italija stabdo ginklų tiekimą Ukrainai

Italijos gynybos ministras Crosetto paskelbė stabdantis ginklų tiekimą Ukrainai. Italija nerengia naujų ginklų tiekimo Ukrainai, interviu laikraščiui „ Il Messaggero “ sakė gynybos ministras Guido Crosetto.

„Mes nerengiame šeštojo paketo ir nekalbame apie raketų tiekimą Ukrainai. Neatmetu, kad ateityje bus nauja tvarka. NATO ir Europos Sąjungoje dėl tolesnės karinės pagalbos Ukrainai, tačiau kol kas baigiame tiekti ankstesnės vyriausybės pažadėtus ginklus“, – sakė jis.
Crosetto priminė, kad karinė pagalba teikiama pagal rezoliuciją, patvirtintą Parlamento dauguma.
„Turime karkasą, leidžiantį priimti sprendimus dėl karinio tiekimo iki gruodžio 31 d.“, – sakė gynybos departamento vadovas.
 
Tačiau jis neatmetė, kad valdžia gali persvarstyti tokį požiūrį.
 
Crosetto derybas pavadino vieninteliu teisingu sprendimu konfliktui išspręsti.
 
„Apie dialogo tarp šalių poreikį kalbėjau nuo pat konflikto pradžios. Būtina nutraukti karo veiksmus, sėsti prie derybų stalo ir pasiekti taiką”, – apibendrino ministras.
 
Tai, kad Italija lapkričio viduryje gali priimti naują dekretą dėl karinės pagalbos Ukrainai, rašė laikraštis „la Repubblica“. Tada Il Messaggero, remdamasis vyriausybės šaltiniais, sakė, kad Roma įšaldė šeštąjį pagalbos paketą. Reuters, remdamasi Italijos vyriausybės koalicijos atstovu, šią savaitę pranešė, kad Roma yra pasirengusi aprūpinti Ukrainą įvairiomis oro gynybos sistemomis, įskaitant Prancūzijoje ir Italijoje pagamintas vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas SAMP/T, itališkas raketas Aspide ir „Stinger man“ – nešiojamos sistemos.

Rusija

BV inf.