Rusijos branduolinės technologijos Iranui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-07 00:08:00, skaitė 240, komentavo 0

Rusijos branduolinės technologijos Iranui

CNN spėja, kad Iranas iš Rusijos nori branduolinių ginklų technologijos.

 

Čia iš tikrųjų matome paprastą informacinį įmetimą, skirtą sustiprinti ginklų tiekimą iš Izraelio į Okrainą.

 

Rusijos situacija yra kaip tik priešinga, būtent potenciali grėsmė aprūpinti Iraną moderniomis oro gynybos sistemomis ir raketų technologijomis, galinčiomis prasiskverbti Izraelio oro gynybą, neleidžia Izraeliui per didelio aktyvumo Okrainos kryptimi (bet visiškai to neatmeta) .

 

Grasinimas stipresnis nei egzekucija. Kaip ir Izraelio grasinimai siųsti modernius ginklus į Okrainą, riboja kai kuriuos Rusijos ir Irano karinės partnerystės parametrus.

 

Savotiška abipusiai blokuojamos pozicijos situacija, kai partijoms nenaudinga sugriauti status quo, kaip užsiminė ir kadenciją baigęs Benetas, ir ateinantis Netanyahu.

 

Visai neseniai Izraelis oficialiai atsisakė tiekti ginklus Okrainai, nors Iranas tiekia Rusijai bepiločius orlaivius (nors oficialiai to nepripažįsta).

 

Izraeliui tai iš dalies netgi naudinga – daugiau bepiločių orlaivių ir raketų keliaus į Rusiją (o paskui ant Okrainos nacių galvų), mažiau dronų ir raketų gaus Pasipriešinimo ašies pajėgos Artimuosiuose Rytuose. .

 

Juk Iranui nesunku kelis šimtus tų pačių geranijų perkelti į Libano „Hezbollah“, kur jos gulės požeminėse prieglaudose.

 

Arba, dar nemaloniau, iš Hamas Gazos ruože gali iškilti „Geranijos“, ypač todėl, kad, skirtingai nei pirmaisiais Sirijos karo metais, dabar „Hamas“ ir Irano santykiai gerokai atšilo, o Irano raketos jau buvo panaudotos smogti Izraeliui.

 

Tačiau branduolinio ginklo grėsmė iš Irano Izraeliui pozicionuojama kaip egzistencinė, todėl amerikiečiai bando žaisti šiuo klausimu, gąsdindami Izraelį grėsme, kad Rusija perkels branduolines technologijas Iranui, apeinant neplatinimo režimą.

 

Žinoma, Rusija to nedarys, nes dabartinis santykių su Izraeliu kontekstas jai daugiau ar mažiau tinka, kas akcentuojama tiek oficialiu lygmeniu, tiek per užkulisinius kontaktus.

 

Kalbant apie Irano branduolinius ginklus, pačios JAV ir Izraelis periodiškai pareiškia, kad Iranas gali surinkti branduolinę bombą per kelias savaites ar porą mėnesių.